Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) roept op om je gezond verstand te gebruiken tijdens de feestdagen.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) roept op om je gezond verstand te gebruiken tijdens de feestdagen. © ID/ Steven Richardson

Nu coronacijfers stijgen, waarschuwt Steven Van Gucht: “Ga geen kerst vieren als je ziek bent”

Nu het aantal coronabesmettingen weer aan het toenemen is, roept Sciensano-viroloog Steven Van Gucht op voorzichtig te zijn tijdens de komende feestdagen.

31 reacties

  • Tine Thys

    4 maanden geleden
    heb een paar weken vermoedelijk covid of een griep of een ander virus gehad en huisarts zei dat testen niet meer nodig was. 2 dagen thuis geweest en melding enkel bij aanhoudende koorts ik terug moest komen... Persoonlijk denk ik dat we gewoon door de zure appel gaan moeten bijten. Als je ziet hoe verzwakt onze immuniteit is na 2 jaar afgeschermd te leven...
  • Evan De Jongh

    4 maanden geleden
    Als je denkt dat mensen gaan thuis blijven vergeet het, dat andere mensen door hen kunnen besmet worden en mogelijks zwaar ziek of overlijden maakt voor velen niet uit, zolang ze maar kunnen vieren. We leven niet meer in een maatschappij die rekening houdt met anderen maar enkel naar zichzelf kijkt.
  • Herman Stevens

    4 maanden geleden
    Is 446 nu veel of niet wat was het bij de laatste piek ???
  • karin verwimp

    4 maanden geleden
    Gaat niks worden Mr. ...Teveel volk dat enkel met zichzelf bezig is tegenwoordig.
  • Nadine Monsieur

    4 maanden geleden
    Als je corona hebt, ga je niet werken. Sommigen zijn er niet echt ziek van, anderen wel. Voor mensen met een zwak immuun systeem kan het wel gevaarlijk zijn. Als je corona hebt, blijf je thuis in plaats van anderen te besmetten. Het blijft een gevaarlijk beestje.