Inbrekers slaan toe in Limburgse woning van Kevin De Bruyne: ‘Lijken juwelen gestolen te zijn’

Kevin De Bruyne werd vorige maand nog gespot op de Grote Prijs Formule 1 in Abu Dhabi.© afp

Inbrekers sloegen afgelopen weekend toe in de villa van Kevin De Bruyne in Bolderberg, Heusden-Zolder. Volgens het parket van Limburg zijn daarbij waarschijnlijk juwelen ontvreemd.

ppn mm zb jvh rvs

De inbraak werd zaterdagavond vastgesteld. Rond 21 uur kreeg de politie een melding dat aan de achterzijde van het huis een trapladder stond. De inbrekers hadden die gebruikt om via de eerste verdieping binnen te dringen. Wellicht sloegen de daders toe tussen 16 en 21 uur: ze kropen vermoedelijk eerst over een omheining aan de achterzijde van de woning.

Op het moment van de feiten was er niemand aanwezig in de villa. Bij haar terugkeer vond Michèle Lacroix, de echtgenote van De Bruyne, een overhoop gehaalde villa terug. Ze verwittigde onmiddellijk de politie, die samen met het parket van Limburg een sporenonderzoek begon. Het labo voerde alvast een sporenonderzoek uit, de lokale politie voert een buurtonderzoek, en mogelijk zijn er ook camerabeelden die nog bekeken moeten worden.

Wat de inbrekers precies konden buitmaken is nog niet bekend: er moet nog een inventaris opgemaakt worden. ‘Op het eerste gezicht werd de woning doorzocht en overhoop gehaald, en lijken er juwelen gestolen te zijn’, zegt Marijke Theunis van het parket.

De Bruyne zelf zit op dit moment in Saudi-Arabië, waar zijn club Manchester City als winnaar van de Champions League het WK voor clubs zal spelen. Toen zijn villa in Bolderberg in 2019 werd afgeleverd, liet zijn entourage nog verstaan dat de middenvelder zijn hoofdverblijfplaats in Manchester zou houden. Op vrije momenten komt de familie De Bruyne soms wel naar Limburg.

Eerder dit jaar probeerden inbrekers ook al binnen te dringen in het huis van Antwerp-speler Toby Alderweireld. Die stond op dat moment op het veld in de Champions League-wedstrijd tegen Porto.