Inbraak

Inbrekers halen huis van Kevin De Bruyne overhoop in Bolderberg

Heusden-Zolder / -

Inbrekers sloegen afgelopen weekend toe bij Kevin De Bruyne. Ze drongen zijn villa in de Zandstraat in Bolderberg (Heusden-Zolder) binnen. Zelf is De Bruyne op dit moment niet thuis. Zijn vrouw ontdekte de inbraak.

De inbraak werd zaterdagavond vastgesteld door Michèle Lacroix, de vrouw van De Bruyne. Het gezin woont voornamelijk in Groot-Brittanië, maar zij is momenteel met de kinderen in België omdat Kevin met zijn club naar Saoedi-Arabië is vertrokken.

Juwelen

Rond 21 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een trapladder stond aan de achterzijde van het huis. De dieven hadden die gebruikt om via de eerste verdieping binnen te dringen. Ze haalden de hele woning overhoop. Daarbij konden ze ook kostbare spullen stelen. Het is niet bekend wat de precieze buit is. De inventaris moet nog gemaakt worden, maar op het eerste gezicht lijkt het voornamelijk over juwelen te gaan.

Camerabeelden

De daders moeten tussen 16 en 21 uur hebben toegeslagen. Wellicht kropen ze eerst over de omheining aan de achterzijde, maar zeker is dat nog niet. De lokale politie voert een buurtonderzoek en mogelijk zijn er camerabeelden. Die zullen dan nog bekeken worden. Het labo voerde een sporenonderzoek uit.

De inbraak heeft de buurtbewoners wel opgeschrokken. Het was maandag zowat het enige gespreksonderwerp in het dorp. De buurt, normaal een rustige plek, is nu doordrongen van een gevoel van onrust en waakzaamheid. Omwonenden zeggen dat ze bezoek hebben gehad van de lokale politie als onderdeel van een buurtbezoek.

Ongerustheid

Over de stervoetballer en zijn gezin kunnen ze niet veel zeggen, omdat het bekende gezin er zelden is. “Er is niet veel contact met de familie De Bruyne”, luidt het. “Er komen wel vaak wagens die bij hen binnen- en buitenrijden. We weten daardoor niet wat normaal en abnormaal zou zijn.”

Maar de bezorgdheid is wel voelbaar. “Hopelijk blijft het bij één inbraak in onze straat. We zijn vandaag toch alerter. Alles wat we zien, melden we in onze chatgroep van de buren”, zegt een van de ongeruste buurtbewoners.

In 2019 liet De Bruyne een kast van een villa bouwen in Bolderberg, maar omdat de Rode Duivel al jaren in Engeland woont en voetbalt, vertoeft hij er niet zo veel. (ppn, mm, zb)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer