Inbrekers dringen huis van Kevin De Bruyne binnen: echtgenote Michèle treft overhoop gehaalde villa aan

Inbrekers sloegen afgelopen weekend toe bij Kevin De Bruyne. De daders drongen zijn villa in de Zandstraat in Heusden-Zolder binnen. Zelf was KDB niet thuis, zijn vrouw ontdekte de inbraak. Onlangs probeerden inbrekers ook bij Antwerp-verdediger Toby Alderweireld binnen te dringen.

ppn mm zb

De inbraak werd zaterdagavond vastgesteld door Michèle Lacroix, de vrouw van De Bruyne. Het gezin woont voornamelijk in Groot-Brittanië, maar zij is momenteel met de kinderen in België omdat Kevin met zijn club naar Saoedi-Arabië is vertrokken.

Juwelen

Rond 21 uur kreeg de politie een melding van dat er een trapladder stond aan de achterzijde van het huis. De dieven hadden deze gebruikt om via de eerste verdieping binnen te dringen. De daders stichtten wanorde en haalden de hele woning overhoop. Daarbij konden ze ook kostbare spullen stelen. Wat de inbrekers precies konden buitmaken en hoeveel is nog niet bekend. De inventaris moet nog gemaakt worden en is geen eenvoudige taak, maar op het eerste gezicht lijkt het voornamelijk over juwelen te gaan.

BEKIJK. Kevin en Michèle De Bruyne geven inkijk in gloednieuwe villa in Bolderberg

Camerabeelden

De daders moeten tussen 16 en 21 uur hebben toegeslagen. Op dat moment waren de bewoners even niet thuis. Wellicht kropen de onbekenden eerst over de omheining aan de achterzijde, maar zeker is dat nog niet. De lokale politie voert een buurtonderzoek en mogelijk zijn er camerabeelden. Die zullen dan nog bekeken worden. Het labo voerde een sporenonderzoek uit.

In 2019 liet De Bruyne een kast van een villa bouwen in Heusden-Zolder, maar omdat de Rode Duivel de laatste jaren in Engeland woont en voetbalt, vertoeft hij er niet zo veel. Op het moment van de inbraak zat hij in Manchester.

LEES OOK. Inbrekers proberen binnen te dringen in huis van Toby Alderweireld tijdens Champions League-match tegen Porto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER