AFP
Volledig scherm
© AFP

DE GROTE PEILING. Meerderheid van Belgen wil Oekraïne blijven steunen, maar die steun kalft wel af

62% van de Belgen vindt dat we Oekraïne moeten steunen tot de laatste Rus er weg is, zo blijkt uit de Grote Peiling van HLN en VTM Nieuws. Maar dat zijn er wél minder dan een jaar geleden. Bij welke kiezers kalft de steun af? En mag Oekraïne lid worden van de EU volgens de Belgen?

53 reacties

  • Ludwig Van der Auwera

    4 maanden geleden
    Stel de vraag eens anders:Bent u bereid meer belastingen te betalen als Oekraïne lid wordt van de EU?
  • Lisette Theunis

    4 maanden geleden
    Het voeren van oorlog heeft nog nooit wat opgelost voor de modale burger, enkel dood en vernieling.. Kijk maar hoe het men Vietnam, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, Jemen e.a. nadien achtergelaten heeft door er een oorlog te starten, zelfs als er geen enkele dreiging uitging van het land zoals Libië.
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 maanden geleden
    Is er rekening gehouden dat iedereen in de 67% zelf ook belastingen betalen? Zo neen, dan ligt dit genoemd percentage ver uit de werkelijkheid.
  • Ghislain Plesier

    4 maanden geleden
    de keuze is simpel: ofwel steunen we verder ofwel moeten wij of onze kinderen over enkele jaren zelf vechten. Met belastingsgeld (want dat is het onze!) en zo brengt het nog iets nuttigs op. Na de oorlog zal Ukraine ons beter maken met handel en de heropbouw. Landen zoals Duitsland en Nederland hebben dat al lang begrepen.
  • Chris Van Dieren

    4 maanden geleden
    Gebied afgeven staat gelijk met capituleren. Oorlogsmoeheid? Dit is geen videogame die je opzijlegt wanneer je het beu bent.