Ga naar de inhoud

Loïs Openda neemt het op tegen Real Madrid in 1/8e finales, ontdek alle affiches in de Champions League

 ma 18 december 2023 12:18
" "

De negen Belgen in de Champions League kennen hun tegenstanders. Loïs Openda neemt het met RB Leipzig op tegen recordwinnaar Real Madrid. Johan Bakayoko en Julien Duranville treffen elkaar in een Belgenduel. Titelverdediger Manchester City kreeg met Kopenhagen het kleine broertje voorgeschoteld. Ontdek hier alle 1/8e finales.

1/8e finales

Openda mag gaan schitteren in Bernabeu

In de agenda van Loïs Openda wordt een grote cirkel gezet in de maand maart.

 

Dan mag de spits van RB Leipzig met zijn ploeg naar Bernabeu trekken voor de terugmatch tegen recordkampioen Real Madrid. Thibaut Courtois zal hij daar niet treffen, de doelman ligt dan nog in de lappenmand.

 

Wie wel een landgenoot tegenkomt in de 1/8e finales is Johan Bakayoko. Hij ontvangt met PSV eerst Borussia Dortmund en Julien Duranville, om een maand later naar Duitsland te trekken.

 

Axel Witsel maakt zich op voor een dubbele confrontatie met Inter. Leandro Trossard en Arsenal trekken naar het zachte Portugese zonnetje voor de strijd tegen Porto.

 

Titelverdediger Manchester City kreeg tot slot een zeer haalbare loting voorgeschoteld. Jeremy Doku (en Kevin De Bruyne?) trekken naar Denemarken om Kopenhagen partij te geven.

Heenwedstrijden 1/8e finales: 13, 14, 20 en 21 februari 2024.

Terugwedstrijden 1/8e finales: 5, 6, 12, en 13 maart 2024.

Champions League-loting

12:20
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:17

Loïs Openda naar Bernabeu

Loïs Openda en RB Leipzig treffen Real Madrid in de 1/8e finales. In de terugmatch mag de Rode Duivel gaan schitteren in het Bernabeu.

12:17

PSV en Bakayoko tegen Dortmund

Johan Bakayoko treft Dortmund met PSV.

12:16

Witsel neemt het op tegen Inter

Axel Witsel gaat met Atlético Madrid op bezoek bij Inter in de heenwedstrijd van de 1/8e finales.

12:15

Geen topaffiche, ondanks dat PSG geen groepswinnaar werd. De Franse kampioen treft Real Sociedad.

12:13

Barcelona mag de nederlaag tegen Antwerp proberen doorspoelen tegen Napoli.

12:12

Trossard trekt naar Porto

Porto - Arsenal is de eerste affiche die geloot is. Leandro Trossard mag zich opmaken voor een trip naar Portugal.

12:00
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:58

Doku en De Bruyne hoeven niet meteen een duel met landgenoten Witsel of Trossard te vrezen. Hun ploegen zijn reekshoofd en kunnen zo elkaar niet treffen. Ook topclubs als Bayern München en Barcelona ontlopen ze zeker, al kan PSG wel uit de trommel vallen.

11:31

Loting om 12 uur

Bij ons zit je goed om de loting te volgen vanaf 12 uur.

11:30

Negen Belgen maken zich op voor de 1/8e finales van de Champions League. Krijgen we wat duels tussen landgenoten na de jaarwisseling?