Archieffoto ter illustratie
BVB

Fietspolitie Mechelen vat man die gezocht werd in 27 gerechtelijke dossiers

Een gezochte Irakees van 54 jaar is door de Mechelse politie opgepakt nadat hij op camerabeelden herkend was. De man zit ondertussen achter slot en grendel. Hij werd gezocht voor gauwdiefstallen en informaticafraude in 27 gerechtelijke dossiers over heel Vlaanderen.

Agenten merkten afgelopen vrijdag een verdachte op die gesignaleerd stond voor verschillende feiten. Hij was te zien op bewakingscamera's. De vijftiger werd al sinds mei van dit jaar gezocht voor een gauwdiefstal en informaticafraude in Mechelen. Een fietsteam van politiezone Rivierenland kon even later de man arresteren in het centrum van de stad.

De man werd meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor. Daar bleek dat hij in maar liefst 27 gerechtelijke dossiers geseind stond. "Niet alleen in de regio rond Mechelen", zegt Dirk Van de Sande van politiezone Rivierenland. “De man werd onder andere gezocht voor diefstallen in Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven, Dendermonde en politiezone Demerdal.”

De onderzoeksrechter heeft de vijftiger aangehouden. Hij zit opgesloten in de gevangenis van Mechelen en hij verschijnt morgen voor de raadkamer.

Meest gelezen