President Vladimir Poetin.
Volledig scherm
President Vladimir Poetin. © ANP / EPA

Hoe Poetin de westerse boycot veranderde in een goudmijn

Het vertrek van honderden westerse bedrijven uit Rusland als reactie op de Russische invasie van Oekraïne heeft president Vladimir Poetin al zeker een miljard euro opgeleverd. Dat blijkt uit een ontluisterende analyse van de krant ‘The New York Times’. Bedrijven die willen vertrekken, doen dat namelijk op zijn voorwaarden.

29 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 maanden geleden
    De een die van de ander iets afpakt, levert per saldo niks op. Het is een zero-sum game. Helemaal in de trant van oorlogvoeren; het levert niks op, het is primitief gedachtengoed. Iets gans anders is vrijhandel en samenwerking, waarbij de koek groter wordt en velen winnen.
  • Jan Reunes

    4 maanden geleden
    Ik ben benieuwd of ze de dollar er kunnen uitwerken samen met China, India en Brasil, het worden nog spannende tijden voor de nieuwe "Wereld Orde"
  • Dany Herman

    4 maanden geleden
    Boycot is er niet Waals staalbedrijf gaat verder staal van rusland invoeren hallo decroo is dit uw solidariteit Maar o wee als iemand bij de Chinees gaat eten
  • Youssef Graidia

    4 maanden geleden
    Ach, Rusland gaat er op vooruitgaan met een steeds groter wordende BRICS. Ik geloof persoonlijk meer en meer in dat BRICSverhaal waar we misschien nog spijt van zullen hebben om daar niet bij te horen.
  • joachim albert

    4 maanden geleden
    Europa betaalt hoge prijs? Op lange termijn zeker niet, ttz niet meer afhankelijk van russisch gas, geen russische olie, geen diamanten, geen metalen, geen sport of culturele uitwisseling... Volledig afgezonderd van westerse wereld, enkel Afrikaanse en Aziatische contacten De Rus zal hier geen enkele meerwaarde in zien en dus dreigt isolement Wat de bedoeling is