Een Oekraïense soldaat vuurt op de vijandelijke linies nabij Bachmoet.
Volledig scherm
Een Oekraïense soldaat vuurt op de vijandelijke linies nabij Bachmoet. © AP

“Ramp” voor Europese veiligheid: “Oekraïne dreigt oorlog komende zomer al te verliezen als westerse steun opdroogt”

UpdateWesterse militaire planners houden ernstig rekening met een ‘worstcasescenario’, waarin Oekraïne binnen een paar maanden al door Rusland wordt verslagen indien er nog amper westerse hulp komt. Dat zou een “ramp” betekenen voor de Europese veiligheid. De Oekraïense krijgsmacht zou zelfs een aantal militaire operaties hebben moeten afschalen vanwege de munitieschaarste.

146 reacties

  • Emiel Van Riet

    4 maanden geleden
    Oekraïne wapens geven is voor Europa een " goedkope" manier om Rusland te verzwakken
  • hans voet

    5 maanden geleden
    Twee weken geleden werd nog triomfantelijk verkondigd dat Oekraïne meer dan 90% van het Russisch leger had uitgesschakeld. En nu zouden de Russen plots heel Oekraïne veroveren op de kortste tijd ? Rusland verweert zich nu bijna twee jaar tegen de Amerikaanse agressie en de NATO . Kan er iemand duidelijkheid geven? Zijn de Russen voor 90% verslagen of niet ? Heeft de NATO nog wapens of niet ? Zijn er Europeanen die zich willen laten doodschieten voor de Amerikaanse monsterwinsten of niet ?
  • mark germanus

    5 maanden geleden
    Rusland heeft het grootste land ter wereld, met de nodige grondstoffen en energie, die hebben per force niet de grondstoffen van Ukraine nodig, maar willen niet dat de US en de EU die inpikken. Dus uiteindelijk oorlog. Zij gaan winnen, waarom?, zij hebben de tijd aan hun kant en hun mentaliteit, daar kan het Westen niet tegenop. Als het erop aan komt, kiezen China en Indie kant van Putin, wees gerust. Geen US overheersing is wat ze willen.
  • Rudi Adriaensen

    5 maanden geleden
    zelfs met alle steun ! 2 jaar staat Rusland nu tegenover de NATO en de US , dit zegt meer dan genoeg dat er een gigantisch probleem is van misrekening !
  • Frank Vandevoorde

    5 maanden geleden
    Even een misvatting uit de weg helpen, de pro russische gemeenschappen in Oekraïne zijn nooit op onafhankelijkheid uit geweest. Poetin heeft deze oorlog bewust uitgelokt met het oog op het veroveren van een ex sovjet land, met natuurlijke rijkdommen, dat een Westerse koers vaarde. Al de rest is propaganda.