Monique Olivier© AFP

Frans gerecht vraagt levenslange celstraf voor ex-vrouw van Michel Fourniret

Voor het hof van assisen van Hauts-de-Seine in Frankrijk heeft het Openbaar Ministerie maandag levenslang geëist voor Monique Olivier, de ex-vrouw van seriemoordenaar Michel Fourniret. Olivier staat sinds 28 november terecht wegens medeplichtigheid aan de ontvoering van en moord op Marie-Angèle Domèce, Joanna Parrish en Estelle Mouzin.

jvh
Bron: BELGA

Gezien de uitzonderlijke ernst van de gepleegde feiten en de noodzaak om de samenleving te beschermen, vraagt het OM ook om Olivier minstens 22 jaar geen kans op vervroegde vrijlating te geven.

De 74-jarige Olivier wordt aangeklaagd in twee dossiers. Ze wordt ervan beschuldigd medeplichtig te zijn aan de ontvoering en opsluiting, gevolgd door de dood, van de negenjarige Estelle Mouzin in 2003. In het tweede onderzoek staat ze terecht voor medeplichtigheid aan ontvoering, opsluiting en moord, gepaard met de verkrachting van Joanna Parrish (20) en Marie-Angèle Domèce (18).

Het OM herinnerde aan de keuzes die de ex-vrouw van Fourniret had gemaakt: Marie-Angèle Domèce en Joanna Parrish vertrouwen geven in de wetenschap dat ze regelrecht hun dood tegemoet gingen, en 16 jaar lang zwijgen over Estelle Mouzin. “Er is een maximale straf gevraagd omdat de gepleegde misdaden het rechtvaardigen”, klonk het.

Het verdict valt dinsdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer