© Fendi

Fendi lanceert Pokémon-collectie om ‘jaar van de draak’ te vieren

Fendi pakt heel binnenkort uit met een Pokémon-collectie naar aanleiding van het ‘jaar van de draak’. Het Italiaanse luxelabel bewijst daarmee dat de hype rond de tekenfilmfiguurtjes nog niet is gaan liggen.

Hanne Vandenweghe

Fans van Fendi en Pokémon kunnen straks vertrouwde stukken van het label scoren die een Pokémon make-over kregen. Denk aan klassieke handtassen uit het aanbod met draakachtige figuren op geborduurd. Het luxemerk wil met de capsulecollectie, ontwikkeld in samenwerking met de Japanse designer Hiroshi Fujiwara van Fragment design, een modieus eerbetoon brengen aan ‘het jaar van de draak’. “Hij heeft echte popiconen van onze handtassen gemaakt”, aldus Silvia Venturini Fendi, artistiek directeur van de afdeling accessoires.

De zogenoemde Fendi x Frgmt x Pokémon-lijn zal vanaf 4 januari 2024 verkrijgbaar zijn in de boetieks van het merk. Naast handtassen kunnen liefhebbers ook T-shirts, hoodies en sieraden scoren met een Pokémon-detail erin verwerkt. (Lees verder onder de foto)

Een shirt uit de huidige collectie van A.P.C. Kostprijs: 129 euro.© A.P.C.

Fendi is lang niet het eerste en wellicht ook niet het laatste label dat een collectie in een Pokémon-jasje wikkelt. Eerder wijdden Uniqlo en Levi’s al een kledinglijn aan de monstertjes. Zowel kledinglabel A.P.C. als sieradenmerk Tiffany & co volgden dat voorbeeld in november 2023. Dat laatste verkoopt Pokémon-bling met duizelingwekkende prijskaartjes. In de collectie komen de iconische karakters Charmander, Squirtle, Jigglypuff, Cubone en Mew aan bod, maar de hoofdrol is voor Pikachu weggelegd. Een kettinkje met een vergulde versie van het geliefde figuurtje kost 26.500 euro.

Charmander als juweeltje bij Tiffany & Co© Tiffany & Co

Pikachu in vergulde versie van Tiffany & Co

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer