Een homoseksueel koppel wordt gezegend voor de Dom in Keulen, Duitsland. / Kerkjurist Rik Torfs (KU Leuven).
Volledig scherm
Een homoseksueel koppel wordt gezegend voor de Dom in Keulen, Duitsland. / Kerkjurist Rik Torfs (KU Leuven). © AP / Thomas Sweertvaegher

Zegening homoseksuele koppels door Vaticaan komt “vroeger dan verwacht”, aldus kerkjurist Rik Torfs

UpdateHet Vaticaan heeft maandag de deur geopend naar de katholieke zegening van een relatie tussen koppels van hetzelfde geslacht. Paus Franciscus keurde een verklaring goed die dat toelaat. Volgens kerkjurist Rik Torfs (KU Leuven) komt de aankondiging vroeger dan verwacht, al is er nog steeds geen ruimte voor een effectief huwelijk voor de kerk.

14 reacties

  • Jonny Van den Bruel

    4 maanden geleden
    Het is zonde om de liefde tussen mensen die oprecht van mekaar houden te verbieden. De paus begrijpt dit blijkbaar en het is dapper dat hij het aandurft om op enkele hypocriete tenen in het Vaticaan trappen. Nu nog de rotzooi van de vorige decennia opkuisen. Een hele boterham, zeg maar beter een industriële bakkerij!
  • Bart Lauvrys

    4 maanden geleden
    "Het is geen misdaad maar wel een zonde"... en de kerk(ver)oordeelt weer vanuit hun sprookjesboek...
  • Rody Franks

    4 maanden geleden
    Spijtig dat er nog steeds kerkgangers bestaan! Zelfs als gepensioneerde kan mijn verstand daar nog steeds niet bij.
  • Patrick Vandeputte

    4 maanden geleden
    Oei, "het geloof" dat ze al eeuwen prediken is blijkbaar toch niet het juiste of goede geweest dan aangezien ze moeten aanpassen. Maar ondertussen wordt ons belastinggeld wel gebruikt door, wat ik, een sekte noem.
  • stephan Maris

    4 maanden geleden
    Wanneer gaat men die carnavalgroep eens eindelijk ontbinden. En het gestolen geld weer eerlijk verdelen. Wat minder armoede.