Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Geen pedagogische studiedagen meer en 38-urenweek: 70 voorstellen voor modernisering onderwijs

UpdateLeerkrachten moeten zich permanent professioneel ontwikkelen, maar die ontwikkeling mag niet meer ten koste gaan van het aantal lesuren. Als het van de Commissie van Wijzen afhangt, die Onderwijsminister Ben Weyts adviseert over de ‘Leraar van Morgen’, komt er een einde aan de zogenaamde ‘pedagogische studiedagen’.

99 reacties

  • De Bruin Flora

    4 maanden geleden
    Ok, dan ook graag al mijn anciënniteit terug die ik verloor bij de overstap, een kilometervergoeding met de auto of nog beter: een bedrijfswagen, overuren die worden uitbetaald of niet meer werken 's avonds en in het weekend, niet meer altijd bereikbaar zijn, een deftige derde maand ipv een schamele 600 euro, een deftige vakantiepremie, geen administratieve rompslomp meer en enkel nog lesopdracht... Waar moet ik tekenen?
  • daisy jacobs

    4 maanden geleden
    Dan stap ik meteen uit het onderwijs.
  • linda Hofkens

    4 maanden geleden
    Wie denkt om met deze maatregel beter onderwijs aan te bieden is niet van deze wereld. Bovendien zal de goesting bij de leerkrachten of leerkrachten in spe er niet meer zijn en gaan de tekorten nog oplopen. Weyts gaat de geschiedenis in als de slechtste onderwijsminister ooit samen met P.Smet .
  • Christel Haelens

    4 maanden geleden
    Waarom zou ik nog in het onderwijs blijven met een 38-urenweek en verplichte aanwezigheid van maandag het eerst lesuur tot vrijdag het achtste?
  • Dirk DE WAELLE

    4 maanden geleden
    30 jaar geleden was ons onderwijs top. Ik ben er van overtuigd dat de leerkrachten toen, net als hun huidige collega's, hun verantwoordelijkheid namen en uren in de weer waren om hun leerstof op een gepaste manier aan te bieden en te laten verwerken. Ondertussen hebben we veel hervormingen doorgemaakt en blijkbaar veel kwaliteit verloren. Leerkrachten waren in die tijd geen 38 uur aanwezig op school, dus daar was het niet aan gelegen,... de autonomie van de leerkracht herwaarderen, goed bezig