Mijnwerkers in beroep tegen belastingen op ontvangen retroactief pensioen

Beringen/Hasselt

Mijnwerkersvereniging KS Vriendenkring tekent beroep aan tegen de belastingen die ze betaalden op het ontvangen retroactief pensioen. Begin deze maand besliste de Hasseltse rechter in eerste aanleg dat de heffing van de overheid wel degelijk wettelijk is.

Maar de mijnwerkers zijn het daar niet mee eens. Zij trokken naar de rechtbank om een terugvordering van de belastingen te bedingen. Deze werd geheven op het bedrag dat de vroegere kompels als retroactief pensioen in het eindejaar van 2020 mochten ontvangen. Dankzij de wet van 15 juni 2020 ontvingen ze gemiddeld 24.000 euro brutopensioen. Het was een retroactief supplement als gevolg van de herberekening van de pensioenen nadat de mijnwerkers hadden gestreden voor een rechtzetting van een fout uit het verleden. Via de personenbelasting vloeide een deel van de som echter terug naar de overheid. De rechter zag geen probleem, maar de kwestie zal opnieuw behandeld moeten worden voor het hof van beroep.

LEES OOK. Rechter geeft mijnwerkers ongelijk: geen extra geld voor gepensioneerde kompels

De keuze om in beroep te gaan kwam er overigens na een vraag aan de leden. Zij ontvingen een mail met de keuze: ja of nee. Het grote merendeel vindt nu dat de procedure moet voortgezet worden. (ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer