De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © Getty Images

Finland tekent militair akkoord met VS na dreigement van Poetin

Finland heeft maandag zijn militaire samenwerking met de Verenigde Staten aangescherpt met een akkoord. De ondertekening komt er een dag nadat Rusland had gewaarschuwd tegen een toetreding van het buurland tot de NAVO.

8 reacties

  • Daniel Meuleman

    4 maanden geleden
    De Nato is nog geen enkel land binnengevallen zoals Rusland wel doet. Wie is hier de agressor?
  • Johan Snauwaert

    4 maanden geleden
    nog iets wat Poetin in de gordijnen gaat jagen
  • Jo Bosman

    4 maanden geleden
    Finland is een onafhankelijk land en kan kiezen voor wat het zelfs wil. Putin heeft daar niks aan te vertellen net zoals hij niks te vertellen heeft aan wat Ukraine wil. Uw buurman heeft ook niet te bepalen wat u in uw huis en op uw eigendom doet .
  • Christine Laevers

    4 maanden geleden
    De kunst van Rusland is om tegenstrijdige uitspraken de ether in te sturen zodat er zoveel mogelijke mensen twijfelen. Kijk alleen maar naar het grote contrast tussen de hilarische, agressieve TV-uitzendingen van Russia one en Poetins 'uitleg'. Russian one krijgt elke week onderwerpen die ze moeten behandelen zo en zo van het Kremlin. Poetin liegt dat hij zwart ziet. Het meest practische is om alles wat hij zegt gewoon om te keren.
  • jan wuyts

    4 maanden geleden
    Geschiedenis heeft al meermaals bewezen dat Finland geen schrik hoeft te hebben van Rusland integendeel door hun neutrale status te verliezen verzwakt Finland zich zelfs tegenover Rusland want het zal nu op anderen moeten rekenen.