© Isosport

Meer dan dertig miljoen ticketaanvragen in tweede verkoopfase voor EK 2024

Tijdens de tweede fase van de ticketverkoop voor het EK voetbal van volgend jaar in Duitsland ontving de organisatie meer dan dertig miljoen ticketaanvragen vanuit 206 landen. Dat maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA maandag bekend in een persmededeling.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Bij een eerste verkoopfase waren er in oktober meer dan twintig miljoen ticketaanvragen voor 1,2 miljoen tickets, op een totaal van 2,7 miljoen. Na de loting voor het eindtoernooi op 2 december in Hamburg werden, in samenwerking met de nationale bonden, nog eens 1 miljoen tickets te koop aangeboden aan de fans van deelnemende landen. Elke nationale bond van een EK-deelnemer kreeg 10.000 tickets per wedstrijd. De tweede verkoopfase liep vorige week dinsdag af.

In de eerste verkoopfase kwam 35 procent van alle aanvragen van buiten het gastland, in de tweede fase steeg dit naar 59 procent. Na Duitsland werden de meeste tickets aangevraagd door fans uit Turkije, Hongarije, Engeland, Albanië en Kroatië. Waar de vraag het aanbod overstijgt, wordt een loterij gehouden om de tickets toe te wijzen. Tegen eind januari 2024 worden de supporters op de hoogte gebracht of hun aanvraag in de tweede verkoopfase succesvol was.

Een kleiner laatste gedeelte van de kaarten wordt nog in omloop gebracht na de barragewedstrijden, die de laatste EK-deelnemers aanduiden tussen 21 en 26 maart 2024.

Romelu Lukaku hoopt op het EK te schitteren met de Rode Duivels.© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer