Woning met hoge EPC-score is gemiddeld zo’n 15 procent duurder

De EPC-score heeft een niet te onderschatten impact op de verkoopwaarde van een woning. Uit een onderzoek van de immosite Immoweb blijkt dat een energiezuinig huis gemiddeld zo’n 15 procent duurder is dan een energieverslindende woning.

Waarom is dit belangrijk?

Wie een huis wil verkopen, is verplicht om de energiescore met de potentiële kopers te delen. Controleurs kijken bij de bepaling van de EPC-score naar allerhande factoren, van isolatie tot de aanwezigheid van duurzame technologieën, waaronder zonnepanelen. Hoe beter de score, hoe meer de woning waard is.

In het nieuws: Hoe groot is de impact van de EPC-score op de verkoopprijs van een woning?

  • Uit het onderzoek van Immoweb blijkt dat de Vlaamse huizen met een A-score gemiddeld 14,4 procent duurder zijn dan woningen met gelijkaardige karakteristieken met een D-score, terwijl huizen met een F-score (de laagste in Vlaanderen) gemiddeld 6,7 procent goedkoper zijn dan hun tegenhangers met een D-score.
    • Het prijsverschil tussen de appartementen is kleiner. Voor een appartement met een A-score
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer