© SMB

Dessel Sport wint in play-offs en blijft op 7 punten van Beerschot Wilrijk

Op de eerste speeldag van de play-offs in de eerste amateurklasse heeft Dessel Sport in eigen huis Heist geklopt met 2-1. De Kempenaars blijven zo op 7 punten van leider Beerschot Wilrijk dat zaterdag Virton versloeg.

fvh

De thuisploeg startte sterk en dat resulteerde in een vroege voorsprong toen een vrijstaande Timothy Dreesen na hoekschop van Kevin Janssens de 1-0 tegen de touwen kopte. Heist repliceerde met de gelijkmaker van Kabeya na een voorzet van Challouk, maar het was opnieuw Dessel dat voor een kloof zorgde. Het was Janssens die een fraaie voorzet van Jutten in doel kopte. Kabeye en Ventose kwamen dicht bij de gelijkmaker.

Na rust zakte het spelpeil en bleef gevaar lange tijd uit. In het slotkwartier kregen beide teams nog kansen om te scoren. Vooral bezoeker Challouk miste in de slotfase nog een open kans op de gelijkmaker. Ook thuisspeler Jutten liet een uitgelezen mogelijkheid onbenut.

Zo ziet het klassement eruit na de eerste speeldag van de play-offs, woensdag staan Heist - Beerschot Wilrijk en Virton - Dessel Sport op het programma.

Klassement:

  1. Beerschot Wilrijk 43 punten
  2. Dessel Sport 36 punten
  3. Virton 30 punten
  4. Heist 26

LEES OOK. Beerschot Wilrijk telt Virton meteen uit in play-offs

Aan de aftrap

Dessel: Kustermans, Smet, Remen, Dreesen, Vosters, Tilburgs, Baeten (80’ Reuten), Gerits, Jutten, Janssens, Vansimpsen (70’ Breugelmans).

Heist: Stroobants, Wijns, Badiane, Grant, Tambeur, Deflem (89’ Verbist), Regnier, Webers, Challouk, Ventose, Kabeya (76’ Troonbeeckx).

Doelpunten:6’ Dreesen 1-0, 14’ Kabeya 1-1, 20’ Janssens 2-1.

Gele kaarten: Baeten, Webers, Wijns.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL