Er blijven nog maar 2 beelden over in de kerststal

Jozef en Maria onthoofd, het schaap gestolen en de ezel beschadigd in kerststal van Westmalle

De politie is op zoek naar vandalen die dit weekend in Westmalle de beelden in de kerststal hebben vernield. Eerst zijn Jozef en Maria onthoofd, en de volgende dag is het schaap gestolen en de ezel beschadigd. De gemeente zoekt nieuwe beelden, en overweegt strengere maatregelen. De politie vraagt camerabeelden op bij handelaars in de buurt.

Er blijft niet veel meer over van de beelden in de kerststal op het plein aan het gemeentehuis in Westmalle. Dit weekend hebben vandalen eerst de beelden van Jozef en Maria onthoofd, daarna stalen ze een schaap en beschadigden ze de ezel. Er blijven nu nog maar twee beelden over. De politie gaat camerabeelden opvragen bij de handelaars om de daders te vinden. Ook vorig jaar was er al vandalisme in de kerststal in Westmalle. 

Volgend jaar zetten we plexiglas of tralies 

Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA)

Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) is heel verontwaardigd, maar wil tegen volgend kerstweekend nieuwe beelden vinden om in de kerststal te zetten. "Het zal een beetje krap worden, maar misschien kunnen we beelden krijgen van een buur en anders kopen we er nieuwe. Voor volgend jaar, spijtig genoeg, denken we eraan om plexiglas of tralies te zetten. En als de gemeenteraad het goedkeurt, komt er een camera tegen overlast die ook hiervoor kan ingezet worden."

Het beeld van kindje Jezus is er wel ongeschonden uitgekomen: "Hij wordt pas geboren op 25 december en dus lag hij gelukkig nog niet in zijn kribbeke," aldus nog de burgemeester. 

Meest gelezen