Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Na de zoveelste keer kritiek op de VAR: wat houdt Referee Department en Pro League tegen opnieuw te investeren?

In de Champions League duurt het geen halve minuut voor een beslissing. Ook in Engeland is er veel minder discussie. Maar in België blijft de arbitrage onder vuur liggen. Hoe komt het dat verdere investeringen voorlopig uitblijven?

15 reacties

  • Robert Van Haver

    4 maanden geleden
    #STOPDEVAR enkel doellijntechnologie bewijst zijn nut. De VAR heeft absoluut geen meerwaarde en leg de volledige verantwoordelijkheid terug bij de scheidsrechter. Waardeer deze mensen in plaats van ze nutteloos bij te staan door 3 personen achter een scherm.
  • Nick Mees

    4 maanden geleden
    Het verschil met andere landen en competities is dat scheidsrechters hier onaantastbaar zijn. En net dat zet kwaad bloed bij clubs en supporters.
  • Harry Van Impe

    4 maanden geleden
    Misschien is artificiële intelligentie hier de oplossing. Bij artificiële intelligentie is het óf wit óf zwart. Het kent ook geen druk of emoties, enkel feiten.
  • Johan Planckaert

    4 maanden geleden
    voor de var waren wekelijks verscheidene verkeerde beslissingen per match, alleen konden die niet geverifieerd worden, nu nog een paar of kwasi geen enkele per match. En bij twijfelgevallen zijn vooral de trainers en supporters van een ploeg de minst betrouwbare beoordelenaars wegens verregaande subjectiviteit. Wat vr de ene ploeg zwart is , is vr de andere wit. Dus wat zei zeggen is onbruikbaar. Wees blij dat er nu kwasi geen foute beslissingen meer zijn.
  • Karel Dierckx

    4 maanden geleden
    Investeringen waarin? Opleiding, mag ik hopen - het probleem zit hem echt niet in de technologie, wel in hoe ze gebruikt wordt.