Bestuurder mist bocht en crasht tegen twee huizen in Sint-Truiden

Sint-Truiden

De 38-jarige K.V. uit Sint-Truiden heeft dinsdag rond 6.45 uur in Zepperen een zwaar ongeval veroorzaakt. De dertiger verloor in de bocht op de Stippelstraat de controle over het stuur en crashte op volle snelheid tegen twee huizen. Bij de eerste woning was de muur van de garage zodanig gescheurd dat ze moest gestut worden. Bij de tweede woonst was er een scheur in de gevel.

Het slachtoffer werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie was er sprake dat de huizen moesten ontruimd worden, maar dat bleek later niet nodig.

Het getroffen koppel.© jcr

“Om 6.45 uur werden wij opgeschrikt door een harde klap op straat”, doet bewoner Johan Festraerts zijn verhaal. “Wij wisten meteen hoe laat het was, want gisteren hadden onze buren ook weer prijs. Ik ben uit het bed gesprongen en wilde via de garage op straat gaan kijken, maar de deur naar de garage ging niet open. De stroom was uitgevallen en het was donker. Eens buiten wist ik ook waarom. Onze wagen was in de garage vooruit gekatapulteerd en stond voor de deur.”

“Het slachtoffer klaagde van pijn aan zijn been, maar haalde toch nog een bierblikje uit zijn wagen”

Marva Bex

Johan zijn vrouw was via de voordeur naar buiten gelopen en zag dat de bestuurder nog in zijn wagen zat. “Er stond ook een man naast de wagen die het had zien gebeuren en te hulp was gesneld. Hij bevrijdde de chauffeur uit de auto”, weet echtgenote Marva Bex. “Ik was intussen de noodcentrale 112 aan het bellen. Zij vroegen achter de nummerplaat, maar noch op de wagen of tussen de brokstukken was iets te vinden. Het slachtoffer klaagde van pijn aan zijn been, maar haalde toch nog een bierblikje uit zijn wagen.”

Toen de hulpdiensten arriveerden, werden de bewoners verzocht hun woning te verlaten omdat er instortingsgevaar was. Het koppel werd door hun buren opgevangen tot alle gevaar geweken was. Volgens de lokale politie was het voertuig niet verzekerd en niet ingeschreven. De bestuurder legde eveneens een positieve adem- en speekseltest af.

© jcr

Vaker ongevallen

In de bocht op de Stippelstraat gebeuren vaker ongevallen. Voor de familie Festraerts is het al de tweede keer. Zondagavond nog hadden hun buren prijs. Toen reed en 60-jarige man uit Stevoort met zijn wagen op de afsluiting van de woning van hun buren. “We dachten dat ze de hoek van ons huis weer meehadden”, vertelt de getroffen Krista Velkeneers. “Onze stenen waren tot in het dak bij de buren gevlogen. De chauffeur had zware verwondingen opgelopen en moest naar het ziekenhuis.”

De buurtbewoners vragen dat er dringend werk wordt gemaakt van snelheidsremmers. Met de geplaatste borden met een snelheidsbeperking tot 50 km/uur wordt geen rekening gehouden, klinkt het.

 (jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer