© *

Dit is de hipste brunch van het moment (en je wordt er niet dik van)

Inspiratie nodig voor een orginele brunch? Deze 'cloud eggs' zijn een hit op Instagram. Je maakt ze zelf in de oven en zonder toevoegingen bevatten ze maar 160 kcal. Smakelijk!

tib

Het eiwit opgeklopt tot een fluffy wolkje en het eigeel in het midden: de fotogenieke de 'cloud eggs' doen het goed op Instagram. Je kan ze zo eten, maar er bestaan ook variaties met stukjes spek of kaas. Je serveert deze wolkjes op een toast of bij een salade als je het gezond wil houden.

Zo maak je de 'coud eggs'

- Scheid de dooiers van de eiwitten en verdeel in twee kommen

- Klop de eiwitten op tot ze dik en luchtig zijn

- Voeg eventueel nog wat extra ingrediënten toe, zoals kaas, ham of kruiden

- Maak hoopjes van het eiwit op een bakplaat en maak een kuiltje voor de dooier

- Bak vijf tot acht minuten in een oven van 230 graden

- Haal de wolkjes uit de oven en leg de dooier in het kuiltje. Bak nog drie minuten.

- Serveer op een toast of met een verse salade.

 

Yummy breakfast #cloudeggs #salad #fatty #foodporn

Een bericht gedeeld door Jenny Lee (@dumbuttjen) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken