Mama van Pia vraagt plaat aan voor De Warmste Week: "Zeg niet langer baby Pia, dat vindt ze verschrikkelijk"

"Het gaat goed met Pia", vertelt mama Ellen De Meyer die enkele jaren geleden maar liefst 1,9 miljoen euro inzamelde via een sms-actie om medicatie voor haar baby te kunnen betalen. Pia lijdt aan een zeldzame spierziekte en haar ouders konden de peperdure medicatie niet zelf betalen. Omdat Vlaanderen Pia destijds zo hard gesteund heeft, steunt haar familie met veel plezier De Warmste Week. 

Meer dan vier jaar geleden leerde Vlaanderen baby Pia kennen. Het meisje heeft de zeldzame spierziekte SMA. Haar ouders wilden haar laten behandelen, maar het medicijn bleek peperduur. Ze zetten een grote sms-actie op om via crowdfunding het nodige bedrag van 1,9 miljoen euro bijeen te krijgen. De solidariteitsactie wordt een gigantisch succes: het bedrag wordt snel gehaald. 

Nu, meer dan vier jaar later, gaat het heel goed met Pia, vertelt haar mama tijdens een videogesprek voor De Warmste Week. Zeg trouwens niet langer baby Pia: "Ze vindt het verschrikkelijk als ze nog zo wordt aangesproken", lacht haar mama. "Pia zit ondertussen in de derde kleuterklas, heeft heel veel vriendjes en gaat op zaterdag naar de muziekschool."

BEKIJK - "Het gaat goed met Pia":

Videospeler inladen...

"Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn." Pia kan niet staan of stappen en zit in een rolstoel. Ze draagt ook een korset en spalken en moet vijf keer per week therapie volgen. De foto's die mama Ellen meeheeft bewijzen echter dat Pia het lachen niet ontleerd heeft.

Omdat Vlaanderen Pia destijds zo hard heeft gesteund, steunt haar familie dit jaar met veel plezier De Warmste Week. Want elk kind verdient het om warm en liefdevol op te groeien. 

Steun De Warmste Week
Wil je zelf De Warmste Week steunen? Dat kan: via de website dewarmsteweek.be kan je een actie registreren, een plaat aanvragen, vlammetjes kopen of een gift doneren.

De opbrengst gaat integraal naar de 287 projecten van De Warmste Week die zorgen voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren, thuis, op school, in hun vrije tijd en online. Want iedereen verdient het om op te groeien zonder zorgen.

Meest gelezen