Man (55) vertelt familieleden dat hij hond naar asiel brengt, maar dumpt het oude dier (16) in container: “Hij gooide letterlijk een leven weg”

Een man uit Florida werd vorige week gearresteerd nadat hij zijn oude hond in een container achter een winkel had gedumpt. Anthony Bellman (55) had zijn familieleden wijsgemaakt dat hij hun 16-jarige shih tzu naar het asiel zou brengen, maar hij stak de halfblinde Xyla in een vuilniszak en gooide de hond - letterlijk - weg. Werknemers van de winkel zagen alles gebeuren en konden het dier redden.

pjv
Bron: New York Post

Agenten van Lee County brachten de hond naar de dierenarts, waar de chip van Xyla uitgelezen werd terwijl de shih tzu werd verzorgd. Zo kwam de politie de 55-jarige Bellman op het spoor. Toen de man gearresteerd werd, droeg hij nog steeds hetzelfde plunje zoals op de beelden die achter de winkel werden gemaakt.

“Hij gooide letterlijk een leven weg, maar we hebben dit stuk vuilnis kunnen klissen en hem een lift naar de gevangenis gegeven”, aldus sheriff Carmine Marceno die moeite had om zijn woede te beheersen toen hij een persconferentie gaf over de arrestatie van Bellman. “Ik word ziek van zulke beelden. Geen enkel levend wezen verdient het om zo behandeld te worden.”

De hond stelt het goed en zal binnenkort geadopteerd kunnen worden, klinkt het nog. Bellman wordt nu aangeklaagd voor dierenmishandeling en werd vrijgelaten op borgtocht.

Xyla werd in een vuilniszak geduwd en weggegooid

De hond werd verzorgd door een dierenarts en is er weer bovenop

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer