Marktwaarde Arthur Vermeeren schiet nog maar eens met 5 miljoen euro omhoog, Gift Orban valt uit top drie Jupiler Pro League

De goede prestaties van Antwerp-talent Arthur Vermeeren zijn niet onopgemerkt gebleven. Na een update van het toonaangevende Transfermarkt.be wordt zijn marktwaarde nu op 30 miljoen euro geschat.

Valerie Van Avermaet

De gerenommeerde website Transfermarkt.be kwam dinsdag met een update van de marktwaardes van alle spelers uit de Jupiler Pro League. Antwerp-middenvelder Arthur krijgt nu een geschatte marktwaarde van 30 miljoen euro, een stijging van vijf miljoen euro ten opzichte van de vorige update.

“Vermeeren is het grootste talent in de Belgische competitie”, verklaart Area Manager Bart Tamsyn de stijging op de website.“Ondanks dat hij pas 18 jaar oud is, presteert hij constant op hoog niveau, trekt hij de interesse van tal van buitenlandse topclubs en heeft hij nu ook zijn eerste interlands gespeeld. Uiterlijk in de zomer zal de Jupiler Pro League waarschijnlijk een te kleine competitie voor hem zijn en zal hij de overstap naar het buitenland maken.”

LEES OOK. Arthur Vermeeren verkozen tot beste debutant in de Jupiler Pro League, Hein Vanhaezebrouck wint Trofee Raymond Goethals

© BELGA

Bilal El Khannouss van Racing Genk verhoogde zijn marktwaarde van 18 miljoen naar 22 miljoen euro. Hij is zo de op één na duurste speler van de Jupiler Pro League. Op drie staat Andreas Skov Olsen van Club Brugge, die zijn marktwaarde behoudt maar profiteert van het feit dat teamgenoot Antonio Nusa (18) en Gift Orban (21) hun marktwaarde zagen dalen. Nusa heeft 3 miljoen euro verloren en staat nu op 17 miljoen euro, terwijl de waarde van Orban met 5 miljoen euro is gedaald.

Terwijl Club Brugge ongeveer 14 miljoen euro aan totale waarde heeft verloren en nu bijna op gelijke hoogte staat met Antwerp en KRC Genk, nadert KAA Gent de grens van 100 miljoen euro ondanks het verlies voor Orban. RSC Anderlecht is dan weer voor het eerst sinds medio 2020 voorbij die grens van 100 miljoen euro. Na een paar moeilijke jaren staat de recordkampioen momenteel op de tweede plaats in de rangschikking van de Jupiler Pro League, mede dankzij het productieve Deense duo Anders Dreyer en Kasper Dolberg, die tot de topschutters van de competitie behoren. Dankzij opwaarderingen van respectievelijk 3,5 miljoen en 3 miljoen euro hebben beiden nu een marktwaarde van 10 miljoen euro.

LEES OOK. ANALYSE. Waarom Antwerp de centen van Arthur Vermeerens transfer nodig heeft

© BELGA

Amoura grootste stijging

Union is nog steeds ver verwijderd van de top in termen van marktwaarden, maar de totale waarde van de ploeg is wel met 19,4 miljoen euro gestegen naar 66,8 miljoen euro. Naast Japans international Koki Machida (van 3 naar 6 miljoen euro) en Cameron Puertas (van 4 naar 7 miljoen euro), steeg vooral de marktwaarde van smaakmaker Mohamed Amoura. “Amoura kwam in de zomer van FC Lugano uit de Zwitserse competitie voor 4 miljoen euro over. Hij heeft dat bedrag al lang terugverdiend en wordt gezien als één van de grootste ontdekkingen van dit seizoen,” zegt Tamsyn. “De marktwaarde van de Algerijnse international is dan ook gestegen van 4,5 miljoen naar 10 miljoen euro, wat meteen ook de grootste stijging is in de huidige update.”

Top 15:

1. Arthur Vermeeren (Antwerp): 30 miljoen euro (+5 miljoen)

2. Bilal El Khannouss (KRC Genk): 22 miljoen euro ( +4 miljoen)

3. Andreas Skov Olsen (Club Brugge): 18 miljoen euro (=)

4. Antonio Nusa (Club Brugge): 17 miljoen euro (-3 miljoen)

5. Gift Orban (AA Gent): 15 miljoen euro (-5 miljoen)

6. Zeno Debast (Anderlecht): 13 miljoen euro (=)

7. Michel-Ange Balikwisha (Antwerp): 11 miljoen euro (+3 miljoen)

. Maarten Vandevoordt (KRC Genk): 11 miljoen euro (+2 miljoen)

. Bryan Heynen (KRC Genk): 11 miljoen euro (=)

. Mandela Keita (Antwerp): 11 miljoen euro (=)

. Joseph Paintsil (KRC Genk): 11 miljoen euro (-1 miljoen)

. Hugo Cuypers (AA Gent): 11 miljoen euro (-2 miljoen)

13. Mohamed Amoura (Union): 10 miljoen euro (+5,5 miljoen)

. Anders Dreyer (Anderlecht): 10 miljoen euro (+3,5 miljoen)

. Kasper Dolberg (Anderlecht): 10 miljoen euro (+3 miljoen)

. Daniel Munoz (KRC Genk): 10 miljoen euro (+1 miljoen)