Emine Gül Isçi© BELGA

Opvolger van Conner Rousseau legt eed af in Vlaams Parlement

De 43-jarige Gentse Emine Gül Isçi volgt Conner Rousseau op als Vlaams Parlementslid voor Vooruit. Ze legde dinsdag de eed af bij Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans. Rousseau zelf kondigde twee weken geleden zijn ontslag als parlementslid aan. Het is nog steeds niet bekend of hij de lijst zal trekken bij de komende verkiezingen.

jvh
Bron: BELGA

Emine Gül Isçi is 43 jaar en moeder van drie kinderen. Ze is trajectbegeleider voor jongeren in het deeltijds beroepsonderwijs. “Ik werk met jongeren die dreigen af te haken op school. Hen opnieuw perspectief geven en hun talent niet verloren laten gaan, dat is mijn strijd”, zegt ze.

Gül Isçi werd in 1999 op haar negentiende verkozen in de gemeenteraad van Gent, en zetelde daar tot 2006. In 2019 was ze eerste opvolger op  de sp.a-lijst voor het Vlaams Parlement, en kreeg toen meer dan 4.000 voorkeursstemmen. 

De ervaring als trajectbegeleider wil ze ook meenemen naar het Vlaams Parlement, waar ze zich – in de beperkte resterende tijd van deze legislatuur – wil inzetten voor de kansen van jongeren. “Ongeacht hun afkomst, ongeacht de rugzak die ze vaak met zich meezeulen. Als trajectbegeleider geef ik niemand op. Elk talent waarderen en elke jongere een plaats geven: die strijd ga ik nu voeren in het Vlaams Parlement”, klinkt het. 

Volgens Gül Isçi missen veel jongeren een goede start in het leven omdat de Vlaamse regering bepaalde zaken niet aanpakt. “Steeds vaker heb ik het gevoel dat ze er geen benul van hebben hoe het er in de realiteit aan toe gaat, dat ze alle voeling kwijt zijn met het onderwijsveld en met de jongeren die er school lopen. Het is de stem van die jongeren die ik de komende zes maanden in het Vlaams Parlement wil laten horen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer