Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). © Kristof Ghyselinck

“De deur staat zelfs niet op een kier voor Vlaams Belang”: het vuur in minister Hilde Crevits is nog niet geblust

Met ‘respect’ als houvast trekt CD&V richting verkiezingen. Mét een van haar boegbeelden. Het vuur in Hilde Crevits (56), die na een dip helemaal terug is, is verre van geblust. Dat blijkt wanneer ze het heeft over Bart De Wever, kinderopvang, de reïncarnatie van Jean-Luc Dehaene... En ze gloeit van grootmoedergeluk: ‘Hoe de oudste in mijn armen springt en ‘Oma’ roept.’

115 reacties

  • Patrick Dewael

    4 maanden geleden
    Ik stel me steeds weer de vraag waarom we eigenlijk moeten gaan kiezen als de politieke partijen zich niet kunnen neerleggen bij de keuze van de kiezer. Kunnen we hier zelfs nog van een democratie praten of zijn we reeds enkele decennia geleden overgestapt op een dictatuur?
  • oswald billiet

    4 maanden geleden
    Politiek is de kunst der mogelijkheden. In elke regeringvoming schuilt weinig ethiek Nu al, zoals Hilde zegt, dat de deur dicht blijft voor het V.B. Dit is onverstandig en dreigt de cd&v in de oppositie te duwen. Tot op vandaag luistert die partij naar de lokroep van het NVA zonder te beseffen dat die partij al lang de cd&v uitholt. Mocht Crevits bij haar standpunt blijven, dan zou ze beter de handdoek in de ring gooien en plaats maken voor jongeren.
  • Jo Peeters

    4 maanden geleden
    Of er nu veel op VB gestemd wordt of niet. De andere partijen willen een cordon om zelf aan de macht te blijven. De Vlaming heeft al sinds het ontstaan van België aan het kortste eind getrokken door de schuld van de traditionele partijen. De Vlaming moet op die manier altijd onder doen voor de Walen. Door het VB in het cordon te houden verandert er dus niets in België. Toch moet de Vlaming zo veel mogelijk op VB blijven stemmen zodat ze goed vertegenwoordigd zijn in het parlement.
  • Eric Aerts

    4 maanden geleden
    Met andere woorden , weer een nepverkiezing? Daarom blijf ik en mijn gezin lekker thuis met dank aan de Democratie in dit falend Land !
  • Eric Grosemans

    4 maanden geleden
    Zal me eens aan een voorspelling wagen, het is de tijd van het jaar daarvoor. VB gaat de verkiezingen winnen, en wordt de grootste partij. Van Grieken krijgt echter geen regering gevormd, en VB blijft in de oppositie . Zowel federaal als Vlaams zal VB er niet aan te pas komen.