© pza

Antwerpse politie takelt twee luxewagens: vrouw had 256.000 euro aan onbetaalde boetes openstaan

De Antwerpse politie heeft dit weekend twee luxewagens laten takelen. De bestuurster van een goudkleurige Mercedes bleek voor maar liefst 256.000 euro aan boetes te hebben openstaan, terwijl de chauffeur van een groene Lamborghini onder invloed reed van cocaïne.

gli
Bron: BELGA

Afgelopen weekend vond een actie plaats waarbij de Antwerpse politie samen met de douane specifieke controles uitvoerden op mensen die gelinkt werden aan het drugsmilieu. Daarbij kwamen ze terecht bij een goudkleurige Mercedes met een gepersonaliseerde nummerplaat. De vrouw op wiens naam de Mercedes stond, bleek voor maar liefst 256.000 euro aan boetes te hebben openstaan.

Tijdens de actie werden nog drie andere wagens getakeld omdat hun eigenaars hun boetes niet konden of wilden aflossen. Daar ging het wel om meer bescheiden openstaande bedragen. Nog eens drie anderen betaalden hun boetes wel, goed voor 9.400 euro aan inningen.

De goudkleurige Mercedes© pza

Groene Lamborghini

Zondagochtend takelde de Antwerpse politie ook een groene Lamborghini met Duitse nummerplaat in Hoboken. De bestuurder werd aan de kant gezet na verschillende oproepen over gevaarlijk rijgedrag. De 19-jarige chauffeur kon geen huurcontract of verzekeringsbewijs voorleggen en testte bovendien positief op het gebruik van cocaïne. Zijn wagen en rijbewijs werden in beslag genomen.

Ondanks zijn jonge leeftijd was het niet de eerste keer dat de jongeman betrapt werd onder invloed achter het stuur. Eerder op het weekend was hij trouwens ook al eens beboet voor asociaal rijgedrag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer