© Eddy Foulon

© Eddy Foulon

© Eddy Foulon

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Diabetes Liga Midden-Limburg viert 40-jarig bestaan met suikervrij gebak

Hasselt -

De Diabetes Liga Midden-Limburg staat al veertig jaar ten dienste van mensen met diabetes en hun familie. Dat werd gevierd met een ontmoetingsdag vol toespraken, een lezing van Willy Claes en... koffie met suikervrij gebak.

Eddy Foulon

Zo'n 91 mensen waren aanwezig om mee te vieren met de 40ste verjaardag van Diabetes Liga Midden-Limburg. Na ontvangst met een drankje nam Roger Nickmans, voorzitter van de afdeling, het woord om de ontmoetingsdag in te leiden. Vervolgens lichtte prof. dr. Pieter Gillard (KU Leuven) toe wat de toekomstperspectieven zijn voor diabetici. In verstaanbare taal gaf hij aan dat er wel degelijk vooruitgang geboekt wordt in het zoeken naar een oplossing voor diabetes.

Na een heerlijk buffet kwam Willy Claes, oud-secretaris-generaal van de NAVO en minister van staat, spreken over de ‘nieuwe wereldorde’. “Hij gaf ons een duidelijk beeld van de huidige conflictsituaties in de wereld”, klinkt het bij de aanwezigen. “Een eerder somber beeld, maar hij eindigde met een hoopvolle boodschap. Hij rekent nog altijd op het gezond verstand van de mensheid om de huidige situatie om te buigen in positieve zin.”

Ook Arnout Wouter, algemeen directeur van de Diabetes Liga, kwam aan het woord. Hij gaf een klein overzicht van waar de Diabetes Liga voor staat en wat de doelen zijn in de toekomst. “Daarna kregen we een filmvoorstelling te zien over de ontdekking van insuline. Dit alles werd gekruid met een fijn laagje livemuziek door de fantastische muziekband D&D en sfeerbeelden van vroegere activiteiten door de Diabetes-Liga Midden-Limburg. We eindigden de dag met koffie en suikervrij gebak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer