Noah en Olivia blijven de populairste voornamen, Anna in opmars

Net als vorig jaar wordt opnieuw een daling van het geboortecijfer voorspeld.© Shutterstock

Origineel zijn we niet op vlak van namen. Kans bestaat dat er straks in iedere klas in Vlaanderen een Noah, Arthur en Liam zit. Net als in 2021 en 2022 is vormt dit trio ook dit jaar de top drie van jongensnamen. Bij de meisjes blijft Olivia ongenaakbaar de populairste voornaam.

thv

Wel heel opmerkelijk is de hoge vlucht voor de naam Anna. Vorig jaar al eervol op de tiende plaats in het klassement van de voornamen, maar in 2023 met een forse ruk opgeklommen tot de tweede populairste voornaam in Vlaanderen. Mila vervolledigt het podium van meisjesnamen.

Dalend geboortecijfer

Kind en Gezin durft met nog enkele weken op de kalender ook een eerste prognose te maken van het aantal geboortes in Vlaanderen. Net als vorig jaar (-4,6 procent) wordt opnieuw een daling van het geboortecijfer voorspeld. Naar schatting 63.000 Vlaamse baby’s zullen dit jaar geboren zijn, een daling met 1 à 1,5 procent. Verklaringen voor deze verdere, lichte daling zijn er wel nog niet. De daling van het geboortecijfer doet zich trouwens niet in alle provincies voor. Het geboortecijfer blijft stabiel in West-Vlaanderen en in Antwerpen. In Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant is er wel een daling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen