Ga naar de inhoud

PDC WK darts

finale
Luke Littler (Eng/PDC-164)
Luke Humphries (Eng/PDC-3) 4-7
halve finales  
Rob Cross (Eng/PDC-8) Luke Littler (Eng/PDC-164)   2-6
Scott Williams (Eng/52) Luke Humphries (Eng/PDC-3)   0-6
belgen in 2e ronde
Mike De Decker (PDC-37) Madars Razma (Let/PDC-32) 1-3 verslag
Dimitri Van den Bergh (PDC-15) Florian Hempel (Dui/PDC-59) 2-3 verslag
Kim Huybrechts (PDC-31) Richard Veenstra (Ned/PDC-79) 0-3 verslag
belgen in 1e ronde  
Mario Vandenbogaaerde (PDC-67) Thibault Tricole (Fra/PDC-146) 1-3 verslag
Mike De Decker (PDC-37) Dragutin Horvat (Dui/PDC-164) 3-0 verslag

Mike De Decker stoot zonder setverlies door naar 2e ronde WK darts: "Zeer nerveus vooraf, blij dat ik door ben"

 di 19 december 2023 21:08
Mike De Decker.
Mike De Decker.

Wat Mario Vandenbogaerde niet lukte, heeft Mike De Decker wél gedaan. The Real Deal stoot als eerste Belg door op het WK darts. Tegen een wisselvallige Dragutin Horvat gaf De Decker in de eerste ronde geen enkele set weg. Hij begon de avond nochtans met een ferme vloek.

Zijn seizoen van de doorbraak heeft een vervolg op Ally Pally gekregen.

 

Mike De Decker nam het in de eerste ronde van het WK darts op tegen Dragutin Horvat. Maar al snel zou blijken dat niet de Duitser, maar wel hijzelf vanavond zijn eigen grootste vijand zou worden. 

 

In het verleden kampte onze landgenoot al wel eens met een vertrouwenskwestie. Iets wat op het grote podium van Ally Pally in de hand gewerkt zou kunnen worden, zeker omdat het er bomvol Duitsers zit.

 

Maar al snel werd duidelijk dat De Decker dit seizoen stappen heeft gezet. Aan het bord, maar ook in zijn hoofd. Hij moest in de eerste set meteen een break weggeven, maar sloeg genadeloos terug en schreef de drie volgende legs op zijn naam.

 

Toen hij de eerste set uiteindelijk met 3-1 uitcheckte, slaakte hij geen kreet van opluchting, maar wel een enorme vloek.

 

Een voorbode voor een (nog) beter vervolg van onze zelfkritische landgenoot.

 

Hij toonde zich steeds standvastiger, zeker bij het uitchecken, en liet de Duitser - die zelf veel te wisselvallig was - zo nooit de kans om echt in de wedstrijd te komen.

 

Het verdict: hij won ook de tweede (3-1) en derde set (3-2), om zo met een perfecte 3-0-overwinning naar de tweede ronde door te stoten. Daar wacht de Let Madars Razma - het laagste reekshoofd - op hem.

"Blij dat ik door eerste ronde ben"

"Het leek een dominante overwinning, maar aanvankelijk was dat niet zo," verklaarde de 28-jarige Belg. "Ik was voor de aanvang van de wedstrijd zeer nerveus. Maar na winst in de eerste set, voelde ik me al veel beter."

"Ik luk wel 3 uitworpen van 100 en meer, maar ik kijk nooit naar de statistieken. Het uitwerpen liep vlot, maar in de volgende wedstrijd kan dat weer net andersom zijn. Statistieken zijn maar statistieken."

"Tot nu toe heb ik een vrij goed seizoen achter de rug. De voorbije 2, 3 jaar speel ik mijn beste darts, maar nu vertaalt zich dat in goede resultaten."

"In mijn volgende wedstrijd wacht de Let Razma, de nummer 32 op de wereldranglijst, wat een haalbare kaart moet zijn. Als je het bijvoorbeeld moet opnemen tegen een Luke Humphries, dan denk je meteen.... pff."

"Neen, ik ben nu vooral blij dat ik mijn wedstrijd heb gewonnen."

De Decker - Horvat (best-of-5): 3-0
set 1 3-1
set 2 3-1
set 3 3-2

Mike De Decker - Dragutin Horvat

21:48

3-0! De Decker is door

Mike De Decker is als eerste Belg door naar de tweede ronde van het WK darts. Onze landgenoot toont zich de betere van zijn te wisselvallige tegenstander. Zijn bedrukte blik maakt plaats voor een grote glimlach.

21:46

De Decker heeft zijn niveau opgekrikt en gooit vol vertrouwen de twee volgende legs uit. Sluit onze landgenoot de eerste ronde met een perfecte 3-0 af?

21:43

Daar is Horvat opeens. Het gaat mis voor De Decker wanneer hij 60 moet finishen. Hij gunt Horvat, die nog 117 van het bord moet ruimen, zo een waterkansje. En jawel, De Duitser pakt uit met een 117-checkout. De Decker krabt zich even in de haren.

21:35

2-0 met 110-checkout

Deze keer geen vloek, wel nog steeds een gefronste wenkbrauw wanneer hij de set winnend afsluit. Na het slippertje op de dubbel 6 zet De Decker zijn foutje meteen recht, om ook de laatste leg met 110 te finishen.

21:32

Actie, reactie. Horvat mag weer een beetje hopen. De Duitser ziet De Decker zichzelf verbranden op de dubbel 6 en maakt het daarna zelf af op de dubbel 20. Het staat weer gelijk: 1-1.

21:30

De Decker toont in de tweede set meteen wie de baas is. Onze landgenoot pakt bij zijn eerste worp uit met een 180 en lijkt zo meteen in het hoofd van Horvat te kruipen. De Duitser blijft te wisselvallig en laat onze landgenoot meteen een break toe: 1-0.

21:25

1-0 voor De Decker

De Decker had de leg al bijna opgegeven, zeker wanneer hij zijn pijl van het bord zag vallen. Maar na zijn 180 kan ook Horvat de goede lijn niet doortrekken. Integendeel. De Duitser begint te prutsen op de dubbels en gunt De Decker zo een goede kans om alsnog te remonteren. En jawel, op dubbel 12  slaat The Real Deal met het spreekwoordelijke deksel op de neus van zijn Duitse tegenstander. Maar echt tevreden lijkt De Decker niet. Al vloekend verlaat hij het podium.

21:22

Jawel, De Decker schreeuwt het uit en gooit zijn vuist de hoogte in: 2-1. Onze landgenoot maakt een matige leg met zijn laatste twee pijlen helemaal goed. Hij veegt 96 vlotjes van het bord.

21:20

Poets wederom poets. De Decker laat zijn kopje niet hangen en slaat meteen terug. Hij treft bij het uitgooien meteen raak op de dubbel 16 en hangt de bordjes zo weer gelijk.

21:18

Goed begonnen, is half gewonnen? Niet echt, De Decker gooit te wisselvallig op de triples en ziet zijn tegenstander meteen breaken. Horvat gooit 60 uit en neemt het voordeel van onze landgenoot meteen weg.

21:08

START

Daar is Mike De Decker in Ally Pally. Op de tonen van het liedje Geronimo komt onze breed glimlachende Belg het podium op. Is hij de eerste landgenoot die zich naar de tweede ronde van het WK Darts kan gooien? Ook zijn Duitse tegenstander Dragutin Horvat tekent alvast present.

08:24
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
08:21

De Decker vs. Horvat

Mike De Decker (PDC-37) treft vanavond de Duitser Dragutin Horvat (PDC-164) in de 1e ronde van het WK darts. We volgen de wedstrijd hier straks op de voet.