Een rol in ‘Wittekerke’, een ontboezeming en een zenuwslopend finalespel: dit was ‘De slimste mens ter wereld’

Nog twee afleveringen en we kennen ‘de slimste mens ter wereld’, maar eerst neemt de stijlvolle Charlotte Adigéry het op tegen weervrouw Jacotte Brokken en regisseur Robin Pront. Kortom: het recept voor een zenuwslopende quizaflevering.

evdg

De winnaar van vanavond:

Jacotte Brokken speelde sterk en vulde gaten waar de rest ze liet, goed voor een overwinning met 469 seconden. Daarmee is ze zeker van de halve finale, een plek bij de laatste vier.

De verliezer:

Robin Pront zal níét bij de laatste vier zitten. Hij verloor van Charlotte Adigéry in een lange en zenuwslopende finale. “Ik kan ermee leven”, zegt de regisseur. “Ik dacht: Misschien ben ik nu wel de slimste mens van ’t stad, maar Alex Agnew zit er ook nog in natuurlijk. Het was een topervaring.”

De nieuwkomer van woensdag:

In de voorlaatste aflevering komt Alex Agnew terug, leider van het klassement.

De beste quotes:

Erik Van Looy aan de jury: “Zit hier iemand die jullie niet verwacht hadden in deze fase?” Jan Jaap van der Wal: “Ja, maar je staat er al twintig jaar.”

***

Over de outfits van de dag. Jan Jaap van der Wal: “Wij zien er heel mooi uit, vind ik. Tot je beseft dat je in de aflevering zit met Charlotte Adigéry. Dan word je wel geoutshined.” Erik Van Looy: “Ik vind de jurk van Amélie ook wel heel mooi.” Amélie Albrecht: “Het is een broek, Erik.”

***

***

Erik Van Looy: “Ze moeten jouw naam juist schrijven, toch, Robin? Jij bent daar gevoelig voor.”Pront: “Ach, gevoelig. Ik verdenk mensen ervan dat ze het expres verkeerd schrijven. In de bibliotheek stond er eens ‘Robin Print’. En Gazet van Antwerpen heeft me al twee keer ‘Robin Prot’ genoemd.” Jan Jaap van der Wal: “Ja, je hebt het duidelijk al een plekje gegeven.”

***

Of Charlotte Adigéry ooit gevraagd is voor een tv- of filmrol? “Ja, als kind moest ik het geadopteerde dochtertje spelen in Wittekerke.” Daar is het wel bij gebleven. “Ik kan niet zo goed acteren.” Waarop Van Looy: “Ik denk het wel.” Adigéry: “Misschien met de juiste regisseur.” Van Looy: “Je bedoelt Robin Pront, wellicht?”

Robin Pront

Het mooiste moment:

Een ontboezeming van Robin Pront: van hem mag Charlotte Adigéry de ‘slimste mens ter wereld’ worden. “Eerlijk gezegd, ik hoop dat zij wint. Dat meen ik.” Van Looy: “Echt?” Pront: “Ja, echt wel.” Amélie Albrecht: “Alé, dan zijn we er klaar mee.” Pront: “Ik ga wel nog zelf proberen te winnen natuurlijk.” Die woorden bleken uiteindelijk niet profetisch.

De tussenstand:

1. Guga Baúl (8 afleveringen)

2. Alex Agnew (8 afleveringen)

3. Charlotte Adigéry (7 afleveringen)

4. Robin Pront (7 afleveringen)

5. Jeroen Leenders (7 afleveringen)

INFO. ‘De slimste mens ter wereld’, van maandag t.e.m. donderdag om 21.15 uur op Play4. In ‘Team Ochtend’ bij Play Nostalgie hoor je elke dag tussen 8 en 9 uur een gesprek met de afvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER