Chelsea en Fulham plaatsen zich na strafschoppen voor halve finales EFL Cup, penaltymisser Onana breekt Everton zuur op

Chelsea, Fulham en tweedeklasser Middlesbrough hebben zich dinsdagavond bij de laatste vier geschaard van de Carabao Cup, de Engelse League Cup.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Chelsea plaatste zich tegen Newcastle na strafschoppen (4-2) voor de volgende ronde. Tijdens de eerste helft kwamen de Magpies nochtans op voorsprong via Callum Wilson (16.), die in zijn honderdste wedstrijd voor de club enorm zwak verdedigen van Chelsea afstrafte. Pas in blessuretijd deed Newcastle datzelfde kunststukje vlotjes over door de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan te bieden aan Mykhailo Mudryk (90+2.). Tijdens de strafschoppenserie schoten de Blues hun vier penalty’s voorbij Martin Dubravka, Kieran Trippier en Matt Ritchie faalden oog in oog met Djordje Petrovic.

© AP

Ook Fulham kwalificeerde zich na penalty’s (6-7) ten koste van Everton. De Cottagers klommen vlak voor rust op voorsprong toen Nathan Patterson (41.) de voorzet van Willian ongelukkig in doel devieerde. Pas tien minuten voor tijd klommen de Toffees op gelijke hoogte, toen Beto (82.) het leer in de kluts voorbij Bernd Leno kopte. Strafschoppen moesten dus uitsluitsel brengen en daarin miste de thuisploeg een keertje meer dan de bezoekers. Amadou Onana en Idrissa Gueye faalden voor Everton, Bobby De Cordova-Reid trapte de enige penalty van Fulham niet voorbij Jordan Pickford. Timothy Castagne kwam niet in actie voor Fulham.

© REUTERS

Middlesbrough had dan weer weinig moeite met Port Vale. De club van voormalig Manchester United-middenvelder Michael Carrick won met 0-3 na goals van Jonathan Howson (11.), Morgan Rogers (23.) en Matt Crooks (53.)

Woensdagavond (21u) maken Liverpool en West Ham onder elkaar uit wie het laatste plekje in de halve finales opvult.