Brent en zijn grote voorbeeld Inge Panis.© rr

Hoe hoogsensitieve Brent (5) nieuw mythisch dier uitvindt voor eigen boekje

Hasselt -

Een jaar geleden publiceerde de Hasseltse Inge Panis haar eerste jeugdboek ‘Het beschermende draakje en zijn magische vriendjes’, een boekje voor overprikkelde kinderen. Het boekje is niet alleen al 600 keer verkocht, het inspireerde de hoogsensitieve Brent Symons (5) ook om een eigen boekje te maken, ‘Draakkrokosaurus’.

Raymond Rutten

“Omdat Brent zot is van draakjes ben ik op zoek gegaan naar kinderboeken over draakjes voor hooggevoelige kinderen en zo heb ik boek van Inge ontdekt”, vertelt mama Sanne. “Bij het voorlezen van de tien verhaaltjes fantaseerde Brent altijd zelf een verhaaltje over zijn knuffel. En zo zijn we op het idee gekomen om zelf een boekje te schrijven over zijn favoriete knuffel Krokko. Brent fantaseerde elke avond verder en ik heb zijn verhaaltjes genoteerd. Daarna zijn we op zoek gegaan naar iemand die de tekeningen wilde maken voor het boek. Nu alles klaar is, geven we het boekje uit in eigen beheer. Dat doen we omdat we zo veel mogelijk centjes willen overhouden om aan een goed doel te schenken, meer bepaald aan ‘Boven de wolken’, een organisatie die gratis fotosessies aanbiedt aan ouders van sterrenkindjes.”

Boven de wolken

“Brents favoriete knuffel ziet er voor mij uit als een krokodil”, lacht mama Sanne. “Maar voor zijn papa Wim is het een draak en zelf vindt Brent dat het een dinosaurus is. Daarom hebben we de namen van al deze diertjes gecombineerd tot draakkrokosaurus. In het boek komen Brent en zijn ouders in het bos zo’n draakkrokosaurus tegen en op het einde verandert deze in een knuffel die voor altijd bij Brent blijft.”

“Het is hartverwarmend om te horen dat ik een van mijn lezertjes geïnspireerd heb om zelf zijn dromen na te jagen en een boek te schrijven”, glundert Inge Panis. “Ik heb ondertussen kennisgemaakt met Brecht en zijn ouders en hij is duidelijk een jongetje met een geweldige fantasie.”

Het boek kost €15 en kan besteld worden via sannemaes365@hotmail.com of via Facebook (draakkrokosaurus). Ook inspirator Inge Panis schenkt een deel van de verkoop van ‘Het beschermende draakje’ aan Boven de wolken. Haar boek kost 24,95 euro en kan besteld worden via inge@panisinge.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer