Linda en Chris zijn trots op de levensechte boom die hun nieuwe fietsenwinkel siert.© Dick Demey

Pas geopend

2,80 meter hoge boom in nieuwe fietsenwinkel Chrischou: “Idee is om een stukje ‘buiten’ naar ‘binnen’ te brengen”

Maaseik -

Bij Bikeshop Chrischou in Maaseik staat een echte boom midden in de nieuwe zaak. “Als fietsenwinkel verkopen we een buitenproduct, het idee achter de boom is dat we ‘buiten’ naar ‘binnen’ halen”, zeggen de zaakvoerders Chris Vyncke (38) en Linda Houten (37).

Gert Reynders

Vrijdag 15 december vond de opening plaats van de nieuwe Bikeshop Chrischou aan de Burgemeester Philipslaan in het centrum van Maaseik. Chris Vyncke en Linda Houten spaarden kosten noch moeite om de winkelruimte aan te kleden. Blikvanger is een echte boom.

Waarom wil je absoluut een boom in je winkel planten? “We verkopen fietsen. Dat is toch een buitenproduct bij uitstek. Daarmee hebben we ook rekening gehouden bij de inrichting van onze nieuwe winkel. Bij de aankleding hebben we zoveel mogelijk voor natuurproducten gekozen. Zo is er bijvoorbeeld heel veel hout gebruikt. Allemaal met de bedoeling om een natuurlijke look te creëren. We proberen ‘buiten’ als het ware naar ‘binnen’ te halen.”

Echte eik

Bikeshop Chrischou opende in 2015 de deuren aan de Van Eycklaan in Maaseik. “Maar dat pand was veel te klein geworden. We hadden er niet voldoende ruimte om fietsen te stockeren. Ons gamma bestaat uit elektrische fietsen, kinderfietsen, mountainbikes, racefietsen, stadsfietsen en zelfs bakfietsen. Daarom gingen we op zoek naar een groter onderkomen. Dat vonden we naast de Carrefour aan de Burgemeester Philipslaan. Hier hebben we 400 m² ter beschikking voor onze winkel, de herstelplaats en het magazijn.”

Centraal in de winkel staat dus een 2,80 meter hoge boom. “De stam komt van een echte eikenboom, maar de bladeren zijn nep. Dat zie je enkel als je de boom van dichtbij gaat inspecteren”, geeft Linda toe. “Het is moeilijk om een levende boom in een winkel te planten. Waar zouden de wortels naartoe moeten? Nee, zo’n boom zou niet lang overleven. Daarom hebben we gekozen voor een exemplaar dat zo dicht mogelijk een levende boom benadert.”

Bikeshop Chrischou, Burgemeester Philipslaan 80b, 3680 Maaseik (tel. 089/86.17.32 - www.bikeshop-chrischou.be)
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer