Pogacar en Van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Pogacar en Van Aert. © BELGA

“Er is een selecte club van renners die heel veel geld verdient”: wielerlonen stijgen fors, maar waar staan Van Aert en Evenepoel in het rijtje?

Dat wielrennen een armlastige sport is, zeggen ze. Toch gaat het met dat wielrennen en met haar wielrenners de goede kant uit. Het gemiddelde loon van een renner in de WorldTour is de voorbije vier jaar fors gestegen. Over welke bedragen spreken we? Waar staan Wout van Aert en Remco Evenepoel in het rijtje? En waarom geven de gemiddelde salarissen ook een vertekend beeld?

21 reacties

  • Jonah Kemps

    4 maanden geleden
    Ineos en UAE smijten gewoon met het geld, de lonen van de rest zijn aanvaardbaar maar ook 2M per jaar lijkt mij meer dan genoeg voor een topsporter, daar moet de gemiddelde vlaming 30-35 jaar voor werken.
  • Alex Minnen

    4 maanden geleden
    Deze lonen zijn zeer laag als je kijkt naargelang andere sporten. Top voetballers verdienen meer dan 10 keer zo veel, en moeten er veel minder voor doen.
  • Staf Van de Walle

    4 maanden geleden
    Zoals geschreven, een Franse en een Italiaanse krant slagen er een slag naar, die bedragen moet je met een serieuze korrel zout nemen, wat een renner als officieel loon verdient is altijd markt conform, dus, Pogacar? dat zou ongeveer kunnen kloppen, ook dat van Pidcock kan kloppen, Thomas en Bernal? die hebben nog hun langlopende contracten, maar Vingegaard, Van Aert, Van der Poel en Evenepoel?, dat gelooft toch niemand, moesten die niet meer verdienen dan zouden die snel weggekocht worden.
  • Marcus Camps

    4 maanden geleden
    Van plek 2 to 4, zwaar overbetaald. Van Aert, Van der Poel en Evenepoel serieus onderbetaald. Eigenlijk is het dus Ineos en UAE die de boel op zijn kop zetten. Om van Israël nog maar te zwijgen. Maar de eerste drie staan publicitair veel hoger in rang dan de zwaar betaalden.
  • Dellaert Patrick

    4 maanden geleden
    Ik geloof er niets van dat de nummers 8-9 en 10 "maar" 2 miljoen zouden verdienen. Zeker niet als je gaat bergelijken met de renners aan de top. En zitten de startgelden hier ook in begrepen??