Vermiste hond na meer dan zes jaar teruggevonden: dier leefde al die tijd in het wild in de bossen

Een ongelooflijk verhaal is het: een hondje dat al meer dan zes jaar vermist was in het Verenigd Koninkrijk, is plotseling teruggevonden. Levend en wel. De kleine viervoeter overleefde al die tijd in het wild.

gli

Wie zijn hondje al meer dan zes jaar kwijt is, heeft doorgaans geen enkele hoop meer om het ooit (levend) terug te vinden. Maar er bestaan uitzonderingen. Zo blijkt uit het verhaal van Rose, de kleine, zwarte Patterdaleterriër, die bijna zeven jaar geleden wegliep bij zijn baasjes in het dorpje Crawley Down, in West Sussex.

Rose werd uiteindelijk aangetroffen in een bos, amper 10 kilometer verderop. Daar leefde ze al die jaren in het wild. De twaalfjarige viervoeter was de afgelopen jaren wel reeds een paar keer gespot door buurtbewoners, maar niemand stelde zich vragen bij het feit dat ze alleen in de natuur rondliep. Het beestje zag er gezond uit, verklaarden ze. Anderen gingen ervan uit dat de baasjes wel in de buurt waren en Rose gewoon vrij mocht loslopen.

© Lost Dog Recovery UK South

Kip

Tot één bezorgd koppel eind november toch de dierenorganisatie Lost Dog Recovery UK South belde. De organisatie startte meteen met een zoekactie. Ze zetten camera’s uit in het gebied waar het beestje was gespot en probeerden haar te lokken met eten. Op zaterdag 9 december slaagden ze er uiteindelijk in om met behulp van een lekker stukje kip het hondje in een kooi te vangen.

© Lost Dog Recovery UK South

Pas bij het uitlezen van de chip kwam aan het licht dat het om Rose ging. Volgens Lost Dog Recovery UK South heeft ze al die jaren weten te overleven door onder meer voedsel te eten dat werd achtergelaten voor dassen. Eén buurtbewoonster gaf ook toe dat ze Rose af en toe eten had gevoederd, ervan uitgaande dat ze een zwerfhond was.

Nieuwe adoptieouders gezocht

De miraculeuze vondst werd meegedeeld aan de voormalige baasjes van Rose. Die reageerden erg blij, maar een reünie zit er niet in. De baasjes lieten aan Lost Dog Recovery UK South weten dat ze zijn verhuisd en zich niet langer in de mogelijkheid bevinden om een hond te houden. Rose moet dus op zoek naar een nieuwe thuis. Maar dat lijkt geen al te moeilijke opdracht te worden: sinds het verhaal in de media verscheen, hebben zich al veel enthousiastelingen aangemeld om haar te adopteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER