© Bert Feys

Hogeschool VIVES in Roeselare breekt wereldrecord langste petit-beurretaart voor De Warmste Week

Studenten, docenten en medewerkers van de Hogeschool VIVES in Roeselare hebben het wereldrecord voor de langste petit-beurretaart verbroken. Ze maakten een taart van maar liefst 72 meter. De lekkernij wordt in verschillende stukken verkocht en de opbrengst gaat naar De Warmste Week.

Het record van langste petit-beurretaart staat na tien jaar niet meer op naam van taartenzaak La Bas in Diest. Studenten, docenten en medewerkers van de Hogeschool VIVES in Roeselare deden twee meter beter dan de 69 meter en 70 cm uit Diest. Het nieuwe record staat nu op 72 meter en dat na ongeveer drie uur.

"We konden rekenen op veel handen", zegt medewerker Ruben Platteeuw. "Vooraf waren zo'n 50 studenten, docenten en medewerkers ingeschreven, maar veel passanten kregen ook zin om te helpen. Uiteindelijk zorgden zo'n 60 bakkers voor het wereldrecord. Records zijn er om gebroken te worden, maar ik zou het mooi vinden mocht het onze een jaartje kunnen blijven staan."

De taart wordt in stukken verdeeld en verkocht. "Ruim 60 meter gaan we al zeker kwijtgeraken en dat levert toch zo'n 2.400 euro op. De rest van de taart gaan we schenken aan leefgroepen in de buurt, zodat de hongerige magen gevuld worden. Twee meter gaat ook mee naar Brugge, waar we donderdag onze geldsom zullen presenteren bij De Warmste Week."

Bert Feys

Meest gelezen