Getty Images/Science Photo Libra
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Science Photo Libra

Nu ook ‘wittelongsyndroom’ in België? “In 10 jaar nog nooit zoveel gevallen van deze bacterie”

Na uitbraken in onder meer China en de VS, lijkt het ‘wittelongsyndroom’ nu ook in België op te duiken. De bacterie Mycoplasma pneumoniae, die longontstekingen veroorzaakt bij kinderen en jongvolwassenen, is de afgelopen week steeds vaker waargenomen. Dat bevestigen Sciensano en meerdere universitaire ziekenhuizen aan onze redactie. “Het valt op dat er meer invasieve infecties zijn, waardoor mensen harder ziek worden.”

9 reacties

  • Sylvia gybels

    4 maanden geleden
    Ik heb het ook gehad in 2011 en ik was 1 van de uitzonderingen waarbij het op centraal zenuwstelsel geslagen is waardoor ik nu nog steeds uitval ervaar. Onze dochter heeft er pas van in het ziekenhuis gelegen. Het is wel zo dat ze er vroeger bijna nooit op testten. Het is bij mij uitgekomen omdat de neuroloog het bij de bloedafname specifiek gevraagd heeft. Dus om nu te stellen dat er een opmars is, is een beetje kort door de bocht. Met de juiste antibiotica is het ook heel goed behandelbaar.
  • Ilse Verlinden

    4 maanden geleden
    Onze zoon heeft dat als kind ook gehad. Volgens mij wordt daar nu gewoon meer op getest en is de frequentie echt niet hoger dan tevoren.
  • Hans De Dobbelaere

    4 maanden geleden
    In het artikel wordt niet vermeld hoe je het krijgt en wat de gevolgen zijn…
  • Pascal Simons

    4 maanden geleden
    Voor een paar weken luidde het in China ook dat er geen reden tot ongerustheid was. Waar hoorden we die uitspraken een paar jaar geleden nog??? Ik ken de ziekte niet en hoop ze ook niet te hoeven leren kennen.
  • viaene philippe

    4 maanden geleden
    Tot je het zelf hebt en dan is het hek van de Dam hoe voorkom je zoiets ernstig dit is de hamvraag.