Paus Franciscus© AFP

Paus Franciscus brengt autobiografie op de markt

‘Life. My Story Through History’: zo heet de autobiografie van paus Franciscus die in maart 2024 verschijnt. Het is de eerste autobiografie van een paus. Het boek dat wordt uitgegeven door het Amerikaanse Harper Collins verschijnt gelijktijdig in Italië, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Mexico, Portugal, Spanje, Polen en Zuid-Amerika. Voorlopig dus niet in het Nederlands.

jvh
Bron: BELGA

In het boek haalt paus Franciscus herinneringen op aan wereldgebeurtenissen als de val van de Berlijnse muur, de staatsgreep van Videla in Argentinië, de maanlanding in 1969, en de wereldbeker van 1986 waarin Maradona met de hand een goal scoorde die de geschiedenis inging als ‘de hand van God’. Ook gaat hij in op de uitroeiing van de joden door de nazi’s, de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki, het aftreden van paus Benedictus XVI, en uiteraard zijn eigen pausverkiezing.

Naast stukken waarin de paus zelf aan het woord is, bevat het boek ook historische context door journalist en vaticanist Fabio Marchese Ragona.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer