Argenx zet onderzoek stop na opnieuw tegenvallende onderzoeksresultaten

Argenx © GETTY

Tegenvaller voor Argenx. Het Belgische biotechbedijf zet het onderzoek stop naar de behandeling van de zeldzame huidziekte pemphigus met zijn stermedicijn ‘Efgartigimod’. Dat meldt de Bel20’er woensdag voorbeurs. Ook vorige maand waren er tegenvallende onderzoeksresultaten.

De studie rond de behandeling van pemphigus, een auto-immuunziekte die ernstige blaren veroorzaakt, haalde de primaire en secundaire doelstellingen niet. Er bleek geen significant verschil tussen de groep patiënten die het medicijn kregen en de groep die een placebo kreeg.

“Argenx zal niet doorgaan met bijkomend onderzoek naar pemphigus en zal prioriteit geven aan de klinische ontwikkeling van Efgartigimod bij de lopende ernstige auto-immuun indicaties.” Het bedrijf zegt nog ontgoocheld te zijn door de resultaten.

Argenx, een zwaargewicht in de Bel20, sleutelt aan geneesmiddelen op basis van antistoffen van lama’s. Het bedrijf brengt reeds Efgartigimod, merknaam Vyvgart, op de markt voor de ernstige spierziekte myasthenia gravis. Het medicijn genereert daarmee een grote omzet.

Maar vorige maand maakte Argenx tegenvallende resultaten bekend voor Vyvgart bij de behandeling van de zeldzame bloedziekte ITP. Het bedrijf voert onder meer nog onderzoek naar de behandeling van andere auto-immuunziektes met het medicijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content