Ga naar de inhoud

Serge Pauwels wordt bondscoach van de junioren, Kim de Baat assistent-coach bij de vrouwen

 wo 20 december 2023 11:27
Serge Pauwels.

Belgian Cycling voert enkele wijzigingen door in zijn technische staf. Serge Pauwels, momenteel development coach, volgt Carlo Bomans op als bondscoach voor de jongens junioren op de weg. Voormalig Belgisch kampioene Kim de Baat gaat aan de slag als assistent-coach voor de vrouwen op de weg en zal daarbij huidig coach Ludwig Willems ondersteunen. 

Het takenpakket van Serge Pauwels breidt dus uit. Hij volgt volgend jaar Carlo Bomans op als bondscoach bij de jongens junioren.

 

Pauwels zal meteen fungeren als coach op wedstrijden. Tot aan zijn pensioen op 1 juli blijft Bomans wel nog aan de slag.

 

"Met mijn werk als development coach heb ik de voorbije jaren een goede overgang kunnen maken naar het leven na mijn profcarrière", reageert Pauwels. "Nu ben ik klaar voor een nieuwe stap."

 

"Carlo heeft de voorbije 25 jaar schitterend werk geleverd en het is een mooie uitdaging om dat werk voort te zetten en tegelijk mijn eigen stempel te drukken."

 

"Er werd bewust gekozen om niet pas in de zomer, in volle wegseizoen, als coach te beginnen. Wel zal Carlo mij de komende maanden nog de nodige knepen van het vak leren wat administratieve en logistieke zaken betreft."

 

Naast zijn rol als bondscoach bij de junioren zal de 40-jarige Pauwels op de kampioenschappen ook Sven Vanthourenhout assisteren bij de beloften en elite.  

Carlo Bomans.

Tandem bij de vrouwen

De 32-jarige Kim de Baat, Belgische kampioene op de weg in 2022, vormt vanaf volgend jaar een tandem met Ludwig Willems.

 

Ze zal zich toeleggen op de meisjes junioren en vrouwen U23. Afgelopen zomer zette De Baat een punt achter haar wielercarrière.

 

"Ik kijk er enorm naar uit om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen aan de zijde van Ludwig", zegt ze.

 

"De voorbije jaren creëerden we al een hele goede band en hij zal mij veel kunnen leren. Uiteraard kijk ik er ook naar uit om gaandeweg meer verantwoordelijkheden te krijgen."

Kim de Baat.