Ga naar de inhoud

Bondsdokter schrijft Neymar af voor Copa America in zomer 2024: "Maar hij wordt weer zo goed als vroeger"

 wo 20 december 2023 09:55
" "
Neymar viel in oktober uit in de interland met Brazilië tegen Uruguay.

De Braziliaanse sterspeler Neymar zal niet kunnen deelnemen aan de Copa America van 2024, die in juni en juli in de Verenigde Staten op de agenda staat. Hij raakt niet tijdig fit na zijn zware knieblessure in oktober. Dat heeft de Braziliaanse teamarts vannacht verklaard.

Neymar (31) viel midden oktober uit tijdens de interland tegen Uruguay, die Brazilië met 2-0 verloor. De Braziliaanse nummer 10 scheurde de voorste kruisband en de meniscus in zijn linkerknie.

De spits van Al-Hilal uit Saudi-Arabië ging vervolgens onder het mes en begon aan een lange revalidatie. Er zijn minstens 9 maanden herstel nodig om weer te kunnen spelen na een soortgelijke blessure, zo legde bondsarts Rodrigo Lasmar uit.

De dokter sloot om die reden uit dat Neymar in juni en juli volgend jaar zal aantreden op de Copa America, waaraan 10 landen van de Zuid-Amerikaanse CONMEBOL en 6 landen van de CONCACAF (Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben) deelnemen.

"Hij wordt weer zo goed als vroeger"

"Hij zal geen tijd hebben, het toernooi komt te vroeg. Het heeft geen zin voor hem om etappes over te slaan en onnodige risico's te nemen", vertelde Lasmar aan Radio 98 FM in Brazilië.

"We moeten geduldig zijn. Praten over een terugkeer voor er 9 maanden voorbij zijn, is voorbarig."

Lasmar heeft er wel vertrouwen in dat Neymar zal terugkeren op het niveau van voor de blessure. "We verwachten dat hij na deze periode volledig hersteld is, klaar om weer op hoog niveau te spelen. Met goede resultaten, zonder enige vorm van beperking."

Gerelateerd: