Berucht bouwproject blijft problemen veroorzaken: na scheuren in tientallen huizen nu ook wegverzakking “door rioolbreuk”

Het bewuste kruispunt werd ondertussen afgesloten.© jve

Knokke-Heist -

Er duiken opnieuw problemen op aan het HOOST-bouwproject in Heist: deze keer is een kruispunt afgesloten na een wegverzakking. Volgens het gemeentebestuur is een rioolbreuk de boosdoener. Eerder raakten tientallen huizen rond de werf al beschadigd.

Junior Verbeeke

Of de rioolbreuk op het kruispunt van De Vrièrestraat en de Stadhuisstraat rechtstreeks te linken is aan het bouwproject HOOST op het Maes- en Boereboomplein? “Moeilijk te zeggen”, aldus Philip Van Eeghem (GBL), schepen van Openbare Werken. “Dat kunnen we gewoon niet met zekerheid stellen. Het kan een combinatie van factoren zijn. De riolering is ter plaatse stokoud, en sowieso aan vervanging toe.”

Niet correct

Het gemeentebestuur gaat het bewuste kruispunt niet in allerijl herstellen. “Gezien de eerdere schadegevallen rond het plein moeten we uiterst voorzichtig zijn. We gaan daar niet zomaar beginnen graven en laten nu eerst experten aan het woord over de situatie. Het zal dan ook een tijdje duren voor de situatie ter plaatse opgelost is.” (Lees verder onder de foto)

© jve

Het kruispunt werd ondertussen hermetisch afgesloten en autoverkeer is er verboden. Lokaal wordt het verkeer omgeleid. “De aannemers hebben de omwonenden en ons al op het hart gedrukt dat de zettingen gestopt zijn. Er wordt nu al een hele tijd bovengronds gebouwd.”

Druk op verzekeraars

Het HOOST-project is ondertussen berucht: tientallen huizen rond het plein liepen scheuren en barsten op. Tot op vandaag blijft er schade opduiken. Eind vorig jaar moesten evenveel gezinnen het ook wekenlang zonder gas en elektriciteit doen.

LEES OOK. Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”

“Het gemeentebestuur zet druk op de verzekeringsmaatschappijen om alle dossiers zo snel mogelijk af te handelen. Onze inwoners hebben recht op een compensatie en de nodige herstellingen. We zijn daar volop mee bezig”, geeft Van Eeghem nog mee.

LEES OOK. Scheurtjes en verzakkingen aan tientallen woningen rond grote bouwput worden pas na winter hersteld: “Geloof me, dit houdt ons dag en nacht bezig”

© jve

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen