De schokkende feiten werden gefilmd door een beveiligingscamera

Vrouw (26) krijgt celstraf nadat ze haar hond van het dak van parkeertoren gooit: “Ik heb mijn hond vermoord”

Een Australische vrouw is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden omdat ze vorig jaar haar hond van het dak van een parkeertoren gooide. Amy Lea Judge (26) werd in april 2022 door een beveiligingscamera gefilmd terwijl haar shih tzu Princess over de rand van de negen meter hoge parkeergarage in Perth smeet. “Ik kan niet meer leven met het schuldgevoel”, schreef ze even later op Facebook in een bericht dat ze snel weer verwijderde. “Ik heb mijn hond vermoord.”

pjv
Bron: RSCPA WA, Daily Mail

De Australische Judge liet op sociale media weten dat ze “verscheurd werd door schuldgevoelens” en kon naar eigen zeggen niet meer met zichzelf leven. “Ik heb mijn hond van het dak van een parkeergarage gegooid en staan kijken hoe ze haar dood tegemoet viel. Maar ze heeft het overleefd en moest geëuthanaseerd worden omdat ik haar zo ernstig verwond heb. Ik heb mijn hond vermoord, ik moet de waarheid kunnen vertellen.”

Op die bekentenis kwam ze echter snel terug: ze verwijderde het bericht en verklaarde later dat ze het niet zelf had geschreven, maar dat haar account gehackt was.

(Lees verder onder de foto)

Amy Lea Judge deelde regelmatig kiekjes met Princess op sociale media© Facebook

De rechter had echter geen oren naar de excuses en verklaringen van de vrouw, en veroordeelde haar tot acht maanden cel voor de schokkende feiten die ze in 2022 beging. Die dag in april reed Judge met haar hondje Princess naar de parkeergarage, parkeerde ze op de tweede verdieping en gooide ze de shih tzu negen meter naar beneden. Princess overleefde de val en werd gevonden door een voorbijganger, die dacht dat de hond aangereden was.

Het beestje was er erg aan toe. Ze bloedde inwendig, had een hersenletsel opgelopen en haar heup en ruggengraat waren gebroken. De dierenarts spoorde de eigenaar van Princess op via de chip, en contacteerde Judge nog om de behandeling en kosten daarvan te bespreken. Zij besliste uiteindelijk om haar hond te euthanaseren.

“Geplande, doelbewuste en opzettelijke daad”

Na de haastig verwijderde bekentenis van Judge, doken al snel beelden van een bewakingscamera op die tonen hoe ze haar hond van het dak gooit. “In mijn elf jaar als inspecteur voor de dierenbescherming, heb ik nog nooit zoiets gruwelijk gezien”, zegt Kylie Green. “Honden vertrouwen hun eigenaars blindelings en rekenen erop dat ze bij hen veilig zijn. Dat vertrouwen op zo’n manier schenden… Ik kan niks ergers bedenken.”

De rechter deelde die mening en zei dat Judge Princess voor dood had achtergelaten na een “geplande, doelbewuste en opzettelijke daad”. Tijdens haar proces toonde ze volgens hem geen greintje berouw. Ze probeerde bovendien ze de schuld op anderen te schuiven, en verzon voortdurend excuses voor haar daden. Hij oordeelde uiteindelijk dat ze, naast haar celstraf, de komende tien jaar geen huisdieren meer mag houden.

“Het oordeel van de rechtbank biedt deen beetje gerechtigheid voor de pijn en angst die Princess in haar laatste uren heeft moeten doorstaan”, klinkt het nog bij inspecteur Green. “Ik hoop dat het ook een duidelijk boodschap is voor de samenleving dat dierenmishandeling niet wordt getolereerd.”

De shih tzu kon niet meer gered worden en werd geëuthanaseerd© RSPCA WA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer