Prinses Elisabeth bezoekt kinderziekenhuis in Gent: “Ze had hele tijd een glimlach”

Voor het eerst heeft de 22-jarige prinses Elisabeth het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth in Gent alleen bezocht, zonder de koning of de koningin. Ze kreeg een briefing over de werking, knutselde met de kinderen en sprak met dokters, verplegers en een poetshulp.

jvh
Bron: BELGA

Prinses Elisabeth heeft een speciale band met de kinderafdeling van het universitair ziekenhuis van Gent. In 2011 huldigde ze het in en gaf er op negenjarige leeftijd een toespraak. Om de twee à drie jaar kwam ze telkens op bezoek, incognito, zonder dat de pers hierover ingelicht werd. Haar moeder, koningin Mathilde, was er toen steeds bij. Met kerst levert het Paleis elk jaar cadeautjes aan de kinderen.

Woensdag was er dan haar eerste officiële bezoek als volwassene aan het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth. Ze deed dat alleen. Rond 10 uur kwam de prinses aan en een dik uur later was ze weer weg.

“Dit was een speciaal moment”

De 15-jarige Jade Borny lijdt aan een zeldzame autoimmuunziekte. Na een lange zoektocht, kreeg ze pas gisteren de diagnose wat ze nu eigenlijk heeft. Jade heeft erg genoten van de persoonlijke ontmoeting met de prinses: “Het gaf me een warm gevoel. Prinses Elisabeth was zeer lief. Ze was heel geïnteresseerd in wat we zeiden. Ze keek in onze ogen. Ze had hele tijd een glimlach, en toonde heel veel respect. Niet iedereen kan dit meemaken. Dit was een speciaal moment”, zo geniet Jade nog na, die de prinses, ondanks haar functie, heel gewoon vindt: “Ze gedraagt zich als een normaal ander mens. Al is ze wel mooier gekleed, wat normaal is. Ze wordt immers de koningin van België.”

Het was de derde keer dat prinses Elisabeth alleen een officiële activeit ondernam. Dat deed ze eerder al bij de inhuldiging van een labo van de KU Leuven en bij de doop van onderzoeksschip de Belgica.

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen