YouTube Play Sports / EPA
Volledig scherm
© YouTube Play Sports / EPA

“Als ik nu foto’s van toen zie, zie ik meteen dat er iets fout was”: Jan Vertonghen openhartig over mentale problemen na botsing

Jan Vertonghen (36) heeft zich in de podcast ‘Mid Mid’ bijzonder open getoond over een van de moeilijkste momenten uit zijn voetbalcarrière. De recordinternational bij de Rode Duivels had na een botsing meer dan negen maanden last van kopzorgen, letterlijk en figuurlijk. “Ik dacht dat het aan een hersenschudding lag, maar nu zie ik in dat ik eerder een mentaal-psychologisch probleem had.”

12 reacties

  • Thomas Vandevelde

    5 maanden geleden
    Hij is ook nooit echt een influencer geweest zoals vele andere en steeds bescheiden gebleven. Terwijl iedereen in een dure auto aankwam werd hij door z'n moeder gebracht naar de voorbereidingen voor internationale wedstrijden. Hij heeft nooit de "Grote Jan" uitgehangen en is steeds nederig gebleven. Chapeau voor zo een speler en een burn-out en/of blessure kan iedereen overkomen, zelfs op de werkvloer van eender welk bedrijf of je nu manager of kuisvrouw bent. Respect Jan!
  • Yves Kempeneers

    5 maanden geleden
    Een voorbeeld voor anderen.
  • Emma Kamenistyy

    5 maanden geleden
    Zijn uitleg doet mij denken aan de periode die ik doormaakte vóór ik in een zware burnout belandde. Goed dat hij is blijven praten. En nog beter dat hij tijdens corona de kans heeft gehad om ietwat te recupereren. Het zal altijd in zeker mate in je leven aanwezig blijven, alleen moet je je ervan bewust zijn, je grenzen stellen én respecteren. Good luck, Jan. Ik ben geen RSCA-fan, maar ik ben wel een fan van mensen die open en eerlijk zijn en nuchter in het leven staan.
  • Sophie DeWolf

    5 maanden geleden
    Wow, dat moet zwaar geweest zijn. Mooi dat hij erover durft te praten en eventueel anderen te helpen
  • Nic Ottevaere

    5 maanden geleden
    Top kerel… fantastische voetballer 👍