© BELGA

Mathieu van der Poel verklaart waarom hij beter overeenkomt met Remco Evenepoel dan met Wout van Aert: “Rivaliteit is anders”

Onlangs samen gespot in Spanje: Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel. De twee wielerkampioenen hebben een verblijf in Spanje en deden al enkele trainingsritjes samen. Iets wat we Van der Poel en Wout van Aert wellicht nooit gaan zien doen. In de podcast Geraint Thomas Cycling Club legt Van der Poel — met veel respect — uit waarom zijn relatie met Evenepoel “anders” is.

Jonas Withouck

“We zijn al rivalen sinds we nog heel jong waren”, zegt Van der Poel in de podcast van Geraint Thomas over zijn rivaliteit met Van Aert. “We zullen altijd in dezelfde zin genoemd worden. Ik denk dat we elkaar ook dankbaar moeten zijn omdat we elkaar zo gepusht hebben. Je weet altijd dat je 110 procent moet zijn om Wout te kloppen, zowel in het veld als op de weg. Hij is een zeer lastige tegenstander, maar er is altijd respect geweest tussen ons.”

© BELGA

Andere rivaliteit met Remco

Op de vraag of Van der Poel vrienden zou kunnen zijn met een rivaal, antwoordt hij duidelijk. “Het is heel moeilijk om vrienden te zijn. Met Remco (Evenepoel, red.) kom ik vrij goed overeen, maar met hem is de rivaliteit anders. We rijden niet vaak dezelfde wedstrijden. Wout is meer een rivaal dan een vriend, maar altijd met respect. En dat is volgens mij ook oké.”

Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel trainden begin deze maand nog samen in Spanje.© Instagram

“Het zou gewoon vreemd aanvoelen als we vrienden zouden zijn”, vervolgt Van der Poel als er doorgevraagd wordt. “Ik weet het niet, misschien is dat iets voor na onze carrières. Laten we voor nu maar rivalen met respect zijn.”

Vrijdag volgt er in de Zilvermeercross in Mol een eerste duel Van Aert-Van der Poel in het veld dit seizoen. Voor beide kampioenen hun tweede veldrit van het seizoen. Van Aert won op 9 december in Essen, Van der Poel won afgelopen zaterdag in Herentals.

© George Deswijzen

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer