Ga naar de inhoud

Toon Aerts staat te popelen voor comeback: "Fysiek ben ik goed, afwachten hoe het koppeke reageert"

 wo 20 december 2023 18:16

Op 17 februari zal Toon Aerts zijn rentree maken in het veld in een shirt van Deschacht-Hens-Maes. "Het is een hele opluchting dat ik een ploeg heb gevonden", zegt Aerts, die ook meegeeft dat er verschillende teams interesse hebben getoond.

Toon Aerts staat nu bijna 2 jaar aan de kant door een schorsing, maar op 17 februari zal hij in Sint-Niklaas voor het eerst weer een rugnummer opspelden. Op een shirt van de kleinere ploeg Deschacht-Hens-Maes, zo raakte vandaag bekend.

 

"In het begin had ik wat stress, want zou ik wel aan een nieuwe ploeg geraken?", zegt Aerts in gesprek met Radio 2 Antwerpen. "Moest ik misschien een privésponsor zoeken?"

 

Die vrees bleek onterecht. "Toen de UCI bekendmaakte dat ik eigenlijk niets aan mijn positieve test kon doen, was dat voor veel ploegen het sein om eens te polsen. Ik heb met veel ploegen contact gehad."

 

Het is uiteindelijk het "meer familiale" Deschacht-Hens-Maes geworden. "Vanaf volgend jaar worden zij ook een continentale ploeg op de weg, dus hun statuut zal hetzelfde zijn als mijn vorige ploegen."

 

Aerts hoopt dus in de zomer ook een mooi wegprogramma te kunnen afwerken, al zal hij zich voornamelijk focussen op het gravelbiken. "Het BK in Turnhout is vrij belangrijk en het WK in Leuven natuurlijk ook. Dat zijn mooie doelen."

In januari ga ik voor de 3e keer dit seizoen op stage naar Spanje. Fysiek zal er geen probleem zijn.

Toon Aerts

0 punten

Maar eerst duikt Aerts dit seizoen nog het veld in. Sint-Niklaas, Brussel en Oostmalle staan op zijn programma.

 

"Fysiek zal er geen probleem zijn. Ik ben nu bezig aan mijn 2e stage van het seizoen, in Mallorca. In januari ga ik dan nog een 3e keer op stage naar Spanje."

 

"Maar er komt meer bij kijken dan enkel het fysieke. Het is al lang geleden dat ik nog een cross heb afgewerkt, ik ben die routine wat kwijt. Het is afwachten hoe het koppeke zal reageren."

 

"Ik heb 3 crossen om weer wat te wennen en zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Want momenteel heb ik 0 punten en start ik dus helemaal achteraan. Achter beloften en renners die niet eens prof zijn. Dat wordt dus een inhaalrace."

 

"Ik probeer dus zo hoog mogelijk te eindigen in die resterende crossen, om dan vanaf volgend seizoen weer mee te kunnen doen voor de podiumplaatsen."

Gerelateerd: