KIJK. “Bedankt, Eddy”: ook Merckx belt om collega-legende Rik Van Looy gelukkige 90ste verjaardag te wensen

Wielerlegende Rik Van Looy is vandaag 90 jaar geworden. De ex-winnaar van zowat alle mogelijke klassiekers vierde die gezegende dag in ‘zijn’ Herentals. Hij kreeg er een eigen standbeeld en ontving telefonisch felicitaties van niemand minder dan Eddy Merckx.

9 reacties

  • patrick neyt

    4 maanden geleden
    Heeft mijn vader zaliger, nog een telegram gestuurd! dat hij bedankt was om voor hem de sprint aan te trekken! Was wel geen ronde renner, maar een van de beste kassiekers ooit.
  • pierre samaey

    4 maanden geleden
    Waren nochtans geen grote vrienden, door hun koppigheid op het WK in Zolder won Herman Ottenbros uit Nederland de wereldtitel voor de Belg Julien Stevens.Hadden die twee minuten laten weg rijden. Maar toch mooi dat ze nu elkaar waarderen, twee grote kampioenen.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    4 maanden geleden
    Je kan Rik niet vergelijken met Eddy.Eddy won ook zowat alle klassiekers, MSR liefdt 7x.Maar Eddy blijft de grootste aller tijden omdat hij ook nog eens 5x de Tour, 5x de Giro, 1x de Vuelta won.En het werelduurrecord verbeterde.Zijn tegenstanders waren al content dat ze 2de mochten zijn, zoals Frans Verbeeck ooit in De RVV.Niettemin dikke proficiat aan de 90-jarige Keizer van Herentals.
  • Hubert Collaer

    4 maanden geleden
    Gelukkige Verjaardag aan het grootste idool van mijn jeugd. Hij was een super renner die lak had aan afspraken, als hij zin had demareerde hij na de start. Remco doet hem qua vroege aanvallen heel goed na.Hij heeft tenminste al zijn overwinningen zonder doping behaald wat men van de zogezegde grootste niet kan zeggen, maar als inwoner van Brussel werd hij als Franstalige beschouwt en die mogen meer en krijgen meer erkenning. Hopelijk mag hij nog vele jaren gezond blijven en genieten van de dag
  • Ivan Willems

    4 maanden geleden
    Proficiat Rik, zelfde dag als ik verjaart. Nog vele jaren toegewenst Rik. Als we in de buurt zijn springen we eens binnen.